ULUWATU – DE RELAXTE SURFSPOT IN HET ZUIDEN VAN BALI

Ik kan niet anders zeggen dan dat Uluwatu mijn hart heeft gestolen. Wát een heerlijke plek is dat! Waar Canggu en Seminyak ontiegelijk drukke en beknopte dorpjes zijn, is Uluwatu uitgestrekt en uiterst relaxt. Uluwatu heeft de mooiste en misschien ook wel rustigste stranden van het hele eiland. Een scooter is wel noodzakelijk, omdat het allemaal wat verder uit elkaar ligt. In dit artikel deel ik wederom mijn favoriete plekjes om te eten, slapen en winkelen.

WHAT TO VISIT

📍Karang boma cliff
De mooiste sunset van Bali zag ik op de Karang Boma cliff. Het is een uitdagend ritje op de scooter er naar toe maar wát een uitzichten heb je vanaf deze klif. De zonsondergang is hier werkelijk prachtig en daarnaast is het er heerlijk rustig.

📍Padang Padang beach
Padang Padang beach is misschien wel een van de bekendste stranden van Uluwatu. Je bereikt het strand via een lange trap die leidt door een kloof. Het strand ligt prachtig verscholen tussen de rotsen. Het water is helderblauw en het zand prachtig wit. Daarnaast vind je hier verschillende tentjes om iets te eten en drinken te halen of om een souvenir te scoren.

📍Bingin beach
Bingin beach is een van de meest bekende surfstranden van Bali. Ook dit strand ligt weer prachtig tussen de rotsen en bereik je ook alleen maar via een wandelpad naar beneden.

WHERE TO EAT 

📍District 6
District 6 is een hippe, westerse tent in het hart van Uluwatu. Na de sunset gaat de muziek hier aan en komen mensen bijeen voor een hapje of een drankje. De kaart is zeer uitgebreid en voornamelijk voorzien van westerse gerechten die goed zijn klaargemaakt. Favoriet zijn de huisgemaakte frietjes en de pizza’s.

📍Theplacewithnoname
Theplacewithnoname is een vegetarisch georiënteerde tent en vind je vlakbij Padang Padang beach. Dit schattige restaurantje is een ideale plek om je dag te starten met een smashed avo toast of een banana pancake. De koffie hier is, in tegenstelling tot veel plekken op Bali, wél goed.

📍Loft
Bij de Loft eet je de beste smoothiebowls. Dit was met stip op één mijn favoriete ontbijtplekje, je hebt hier keuze uit maar liefst 5 soorten smoothiebowls met diverse toppings. Daarnaast is de Loft ontzettend leuk ingericht, ideale plek voor een instakiekje.

📍Warung Bejana
Zin in Indonesisch eten? Ga dan naar warung Bejana. Wellicht niet zoveel keus als bij Bu-Mi in Canggu, maar het eten smaakt wel net zo goed. Warung Bejana is minder vegetarisch dan Bu-Mi en heeft vooral veel keuze uit verschillende soorten vlees.

WHERE TO SLEEP

📍Dreamsea
Wakker worden op een romantische plek door het geluid van de golven? Dat kan bij Dreamsea. Dreamsea is moeilijk te vinden, dit hotel ligt verscholen op een van de vele kliffen in Uluwatu. Je komt hier dan ook niet zomaar. Je moet een flink wandelpad afleggen en daarna nog een hele trap af met ongelijke treden – want uitgehakt in de klif – en dan dat mét je koffer! Eenmaal aangekomen in het hotel waan je, je in een paradijs. Het hotel ligt direct op het strand en vanuit iedere hotelkamer heb je een prachtig uitzicht over zee. De kamers zijn ook bizar mooi ingericht met muren van bamboe, rieten daken en bohemien details. Het restaurant is goed en je kunt hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor westers én Indonesisch eten. Op zich wel handig, want gezien de tocht die je moet afleggen om er te komen, ga je niet zo makkelijk ergens anders heen. Dreamsea heeft een eigen privé strand nabij Padang padang Beach. Omdat je zo gebonden bent aan het resort zou ik hier niet langer blijven dan 2 nachten.

📍PinkCoco
De naam zegt het al, dit hotel is helemaal roze! Na ons avontuur in Dreamsea was PinkCoco echt een heerlijk hotel om naar toe te gaan. Je vindt PinkCoco in het hart van Uluwatu vlakbij Padang padang. De kamers zijn ontzettend ruim opgezet en prachtig ingericht. Hoewel het een redelijk groot hotel is, doet het klein en knus aan door de vele verschillende tuintjes waar de kamers aan liggen.

WHERE TO SHOP

📍RipCurl Uluwatu
Uluwatu heeft ontzettend veel leuke winkeltjes maar RipCurl is de surfshop van Uluwatu. Wat een heerlijke winkel is dat met mooie spullen. Dit merk heeft ook een hele ‘Bali lijn’ ontwikkeld, bestaande uit o.a. shirts van Padang Padang en Uluwatu. Heel leuk om mee te nemen als herinnering.

 

2 Reacties

  1. 26 september 2019 / 16:16

    Wauw, die foto’s! Dit is echt té mooi. 🙂

  2. 1 oktober 2019 / 13:51

    Oke ik sla dit allemaal eventjes op, wat prachtig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.