NUSA PENIDA – EEN ONGEREPT, GROEN EILAND MET PRACHTIGE STRANDEN

Nusa Penida is een eiland op 3 kwartier varen van Bali. In tegenstelling tot Bali is Nusa Penida nog een ongerept eiland met weinig toerisme (al trekt dat nu steeds meer aan). De natuur is prachtig, het eiland is bizar groen en de stranden liggen als verscholen pareltjes verstopt aan de randen van het eiland. Omdat Nusa Penida nog niet zo toeristisch is, zijn de wegen nog zeer slecht begaanbaar (lees: af en toe zijn er niet eens wegen). Ik zou je dan ook niet adviseren om hier met een scooter zelf op pad te gaan maar een driver te huren die het eiland op zijn duimpje kent. Het eiland is prachtige plek om een paar dagen te verblijven, maar 2 nachten is voldoende om het eiland te zien. Indien je langer wilt genieten van de stranden kun je een derde nacht bijboeken, anders zou ik terug gaan naar Bali. Where to shop en where to eat heb ik overgeslagen omdat ik voor dit eiland helaas geen noemenswaardige hotspots heb kunnen ontdekken.

WHAT TO VISIT

📍Kelingking beach
Een van de bekendste uitzichten van Nusa Penida is Kelingking beach. Sommigen noemen het de T-rex cliff, omdat de klif zou lijken op deze dinosaurus. Wat je er ook in ziet, het uitzicht is prachtig. De klim naar beneden is ZWAAR. De traptreden zijn diep, ongelijk en steil, goede schoenen is een aanrader (net als een goede conditie of anders een goed uithoudingsvermogen). Eenmaal beneden heb je een prachtig wit strand met een mooie blauwe zee.

📍Diamond Beach/Atuh beach
Diamond beach en Atuh beach vind je aan de oostkant van het eiland. De stranden worden gescheiden door een klif. Atuh beach ligt links van de klif, Diamond beach rechts. Je bereikt de stranden wederom via een lange trap naar beneden. Deze trap is redelijk goed te doen. Zelf vond ik Diamond beach mooier dan Atuh beach. Diamond beach heeft mooie rotsen in het water liggen. Wederom is het water helderblauw. Mocht je ergens een duik willen nemen kies dan voor Diamond beach.

📍Peguyangan waterfall
Peguyangan waterval bereiken is al een avontuur op zich! Je bereikt deze waterval via een lange uitgestrekte blauwe trap gebouwd boven zee aan een rots (volg je het nog?). De weg naar de watervallen toe vond ik spectaculairder dan den watervallen zelf.

📍Crystal bay beach
Snorkelliefhebbers opgelet! Crystal Bay beach is het ideale strand om je flippers aan te trekken en je duikbril op te doen. Je vindt hier namelijk prachtige koraalriffen met honderden soorten vissen. Met wat geluk spot je ook een zeeschildpad. Daarnaast is dit gewoon een heerlijk strandje om te relaxen en bij te komen van al die trappen.

WHERE TO SLEEP

📍Bintang bungalow
Wij verbleven bij Bintang Bungalow. Erg leuke hutjes met rieten daken. Het is sober – vergeleken met Bali is het dat al snel – maar schoon. Je moet niet bang zijn voor salamanders en ander ongedierte want dat komt dwars door de daken heen. Gelukkig lig je onder een klamboe. De badkamer is buiten, overdag niet zo erg maar als je ’s nachts naar het toilet moet heb je wel veel gezelschap. Het was een ervaring zullen we maar zeggen, maar zeker een prachtig plekje om te verblijven en het ligt slechts op 20 minuten rijden van de haven.

1 Reactie

  1. 1 oktober 2019 / 13:50

    Wat een uitzicht zeg en wat een prachtige plek om te verblijven..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.