HANDIGE TIPS VOOR JOUW REIS NAAR BALI

Voor de 1e keer naar Azië? Dan geloof ik er heilig in dat Indonesië – en in het bijzonder Bali – de makkelijkste plek is om kennis te maken met dit continent en de cultuur. Inmiddels ben ik in 2 jaar tijd 3 keer in Indonesië (en dan met name op Bali) geweest en de laatste keer was beslist het meest relaxt. Dit kwam doordat ik nu beter dan ooit was voorbereid, hoe dan en waarmee? In dit artikel deel ik mijn tips voor een relaxt bezoek aan Bali.

KOOP EEN SIM CARD OP HET VLIEGVELD

Bali is een gigantisch druk en hectisch eiland en om de weg hier te vinden is het handig om Google Maps bij de hand te hebben, verkeersborden kennen ze namelijk echt niet op het eiland. Of heb jij nog niet je hele reis vastgelegd en wil je tussendoor op zoek naar hotelletjes? Ook dan is toegang tot het web handig. Wanneer je aankomt op het vliegveld van Bali vind je bij de uitgang van het vliegveld een hele counter met providers die simkaarten aanbieden. Direct bij de counter kunnen zij de simkaart in je mobiel plaatsen, het kost ongeveer €10,- voor 20gb.

DOWNLOAD DE APP GOJEK

Soms verbaas ik me over hoe voortvarend de ontwikkelingen op het eiland Bali zijn. Waar wij in Nederland net gewend zijn aan de Uber-app, hebben ze op Bali de app Gojek, met letterlijk alle bezorgdiensten onder één dak. Via deze app kun je een taxi bestellen, een SUV met chauffeur, een motor taxi (handig voor korte ritjes in je eentje) én eten dat wordt thuis bezorgd. Wij hebben vrijwel al onze ritjes met deze app gedaan. Je hebt namelijk geen gedoe over de prijs en je hoeft niet af te dingen, de prijs wordt namelijk in de app vastgelegd als je een rit aanvraagt. Binnen een paar minuten staat je vervoer voor je neus. Ideaal en ik weet zeker dat het ons veel geld heeft bespaard.

SCOOTER HUREN? SCHAF EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS AAN

Op Bali vervoer je jezelf het beste op de scooter. Wij hebben dit jaar ook voor het eerst overal een scooter gehuurd en de vrijheid die je daarmee hebt is echt heerlijk! Je rijdt makkelijk van hot naar her en omzeilt de files die worden veroorzaakt door de vele auto’s op de weg. Een scooter huren kan werkelijk op iedere hoek van de straat en waarschijnlijk ook bij je hotel/verblijf. Een scooter kost ongeveer 80.000 IDR per dag (wat neerkomt op nog geen €5,-). De scooterverhuurders kijken nergens naar, ze vragen bijvoorbeeld niet om je rijbewijs of ervaring. All-risk verzekeringen kennen ze op Bali ook niet dus je bent overal zelf verantwoordelijk voor. Waarom dan een internationaal rijbewijs? Je Nederlandse rijbewijs is in Indonesië niets waard. De politie in Indonesië trekt regelmatig zonder aanleiding toeristen aan de kant en vraagt om dit rijbewijs. Ze weten namelijk dat veel toeristen dit niet aanschaffen, waardoor ze makkelijk geld kunnen verdienen. Aangezien je niet mee wilt naar het bureau betaal je dus gewoon de boete die je daar wordt opgelegd wat vaak neerkomt op ongeveer 1 miljoen IDR (omgerekend €60,-). Zo zonde!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.