CANGGU – DE DRUKKE BACKPACKERS HOTSPOT VAN BALI

Tijd voor het eerste reisverslag van onze 3e reis op Bali. De eerste week van onze reis verbleven wij in Canggu, een gezellig, druk en hectisch backpackers-dorp aan het strand. Canggu is een heerlijke plek waar het barst van de hotspots. Instagrammable eettentjes, luxe beachclubs en goede warungs wisselen elkaar af. Ik vond Canggu een heerlijke plek, het is een foodwalhallla én je kunt er heerlijk winkelen en relaxen. In dit artikel deel ik mijn favoriete ontdekkingen van onze week in Canggu.

WHERE TO EAT

📍Warung Bu-Mi
Zin in een écht bord vol Indonesische lekkernijen voor nog geen €3,-? Ga dan naar Warung Bu-Mi. Je vindt hier talloze Indonesische lekkernijen in de vitrine. Je stelt zelf je bord samen op basis van alles wat op dat moment in de vitrine ligt en bij warung Bu-Mi is dat veel! Je hebt erg veel keuze uit verschillende soorten vlees, groenten, specerijen en tofu. Wij hebben hier 2 keer gegeten en het was echt beide keren heerlijk. Ik ben altijd een beetje sceptisch over ‘vitrine voer’ maar geloof me, door de drukte bij deze warung weet je dat al het eten wel vers moet zijn.

📍BB52
Zin in een lekkere burger en goede cocktails? Ga dan naar BB52 want die weten wel hoe ze burgers moeten bakken. We ontdekten dit plekje helaas pas op onze laatste dag in Canggu, misschien maar beter ook wat oh my wat een goede burgers. Favoriet is de Alpi burger, een burger met Zwitserse kaas, peer en ui, neem daarbij de truffle parmesan frietjes en de lychee cocktail en je hebt gegarandeerd een goede avond.

📍GIVE café
Een magisch ontbijtje eet je bij GIVE café. In dit instagrammable tentje vind je rijkgevulde smoothiebowls, pink latté’s én unicorn pancakes en dat laatste is zeker een aanrader! Een heerlijke pannenkoek gevuld met fruit met daarbij een laagje unicorn ijs, té lekker! Daarnaast doneert GIVE alle fooi aan het goede doel, je kunt zelf je fooi doneren in één van de bakken: people, planet of animals, een mooi initatief als je het mij vraagt.

📍La Brisa
Dagelijks bezochten wij wel strandtent La Brisa, hier kijk je de beste sunsets onder het genot van een welbekende bintang of lekkere juice. La Brisa is een heerlijke, tropische strandtent met een groot zwembad. Als je wil kun je, je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat je vermaken. Daarnaast is het eten hier ook heerlijk! De sushi en sashimi zijn een aanrader, net als de zoete aardappelfrietjes en de chicken bow buns.

WHERE TO SLEEP

📍The Apartments Canggu
Op een steenworp afstand van het centrum (lees: 5 minuutjes met de scooter) vind je in een rustige, groene omgeving “The Apartments Canggu”. Wij verbleven hier in een bungalow met dompelzwembad. De schattige bungalows zijn pinterest waardig en de kleine zwembadjes zijn heerlijk om na een drukke dag in af te koelen. Daarnaast is het fijn dat je een wat ruimer plekje voor jezelf hebt met een tuintje erbij.

📍Kosone hostel
Ga je alleen op reis? Kies dan voor Kosone hostel. Voor een vriendinnetje van mij, die alleen op reis is, vond ik dit hostel en deze plek is niet te omschrijven als een standaard hostel. Het is een ontzettend luxe, modern hostel en de vibe die er hangt is heel relaxt, tegelijkertijd is het echt een instagram walhalla door de leuke inrichting. Zeker een aanrader voor mensen die alleen reizen.

WHERE TO SHOP

📍Love Anchor Bazaar
Sieraden koop je het beste in Canggu, het stikt er namelijk van de leuke sieraden plekjes. Love Anchor is een markt vol met standjes waar sieraden verkocht worden. Op Bali maken ze namelijk veel zilver waardoor de zilverprijs ook lager ligt dan in Nederland. Daarnaast zijn ze op Bali gewoon heel goed in het maken van minimalistische sieraden. Zelf kocht ik hier een kettinkje met twee bedeltjes en een ringetje.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.