3 WATERVALLEN IN HET NOORDEN VAN BALI DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

In het Noorden van Bali vind je prachtige watervallen verscholen in de diepe dalen van de natuur. Zelf bezocht ik op één dag 3 watervallen die stuk voor stuk prachtig waren. Vanaf de badplaats Lovina (noorden van Bali) rijd je in 1 uur naar de watervallen. Verblijf je aan de zuidkant van het eiland (zoals Canggu of Seminyak) dan heb je een bergrit van 2 uur voor de boeg, maar dit is zeker de moeite waard. De watervallen zijn prachtig en véél rustiger dan bekende watervallen rondom het drukbezochte Ubud. Eén tip, vertrek vroeg in de ochtend. Wij lieten ons om 06:00 ophalen, hierdoor hadden we 2 van de 3 watervallen bijna voor onszelf en dat maakt het nog magischer.

ALING ALING WATERFALLS

De mooiste én leukste watervallen zijn de Aling Aling watervallen. Mooi? Dat is misschien te begrijpen, maar leuk? Hoezo leuk? Omdat je hier kunt cliffjumpen én sliden. Hoe gaaf is dat? Je bent op een prachtig stukje van de wereld, middenin de jungle omringd door watervallen, die je ook nog écht kunt beleven. Je bereikt de watervallen via een lange trap dwars door de jungle. De eerste “iconische waterval” is prachtig verscholen tussen al het groen. Het water heeft een sprookjesachtige groen/blauwe kleur. Vanaf de rots (foto 1) spring je 8 meter naar beneden in het frisse, schone water. Ook kun je vanaf de waterval zelf naar beneden “sliden”. De waterval wordt als het ware gebruikt als glijbaan. 5 minuten verder lopen vind je nog 2 cliff jump spots en watervallen, waarbij je 10 en 15 meter naar beneden valt. Ik vond dit echt een fantastische plek, trek hier dan ook zeker een uur of 2 voor uit en vergeet je badkleding niet!

 

GITGIT WATERFALL

De Gitgit waterval is een prachtige smalle, hoge waterval. Je bereikt de waterval via een wandelpad en een trap naar beneden. In tegenstelling tot bij de andere watervallen, was deze trap makkelijk begaanbaar. Langs het wandelpad naar beneden staan ook veel winkeltjes waar je iets kunt kopen, deze zijn vroeg op de ochtend nog niet open.

BANYUMALA WATERFALL

Een wat onbekendere maar zeker geen minder mooie waterval is de Banyumala waterval. Eén goede conditie en/of veel uithoudingsvermogen heb je voor het bereiken van deze waterval wél nodig, het is namelijk een bizarre tocht naar beneden (én weer omhoog). Voor jouw beeldvorming: de tocht naar beneden duurt ongeveer 3 kwartier. Omhoog kun je wel uitgaan van minstens 1 uur. Je bereikt de waterval over een steil, heuvelachtig wandelpad. Daarna kom je aan bij een trap die is uitgehakt uit rotsen, allemaal ongelijke hoge treden dus, wat de klim nóg zwaarder maakt. De trap bestaat uit ongeveer 200 treden. Eenmaal in het dal kom je uit bij 2 prachtige, grote watervallen die langs de mooiste flora en fauna naar beneden storten. Ook hier kun je heerlijk zwemmen en springen van de rotsen, badkleding is dus handig. Deze waterval is minder populair omdat de tocht er naar toe zo zwaar is en niet voor iedereen is weg gelegd, bijkomend voordeel is dus dat je wel wordt beloond met een rustige omgeving.

1 Reactie

  1. 1 oktober 2019 / 13:33

    Wauw wat een geweldige foto’s! tof dat je dit deelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.