DE LEUKSTE ROOFTOP RESTAURANTS IN MARRAKECH

Marrakech barst van de leuke restaurantjes, maar je moet ze wel even vinden en dat is best lastig in deze stad! Mijn tip: kijk naar boven! De leukste restaurants zijn namelijk voorzien van een rooftop. De meeste rooftops doen erg hun best om van beneden goed op te vallen met een mooi interieur zodat jij opzoek gaat naar de ingang van dit restaurant. Het barst in de medina van de mooie rooftops en dat zijn heerlijke plekken om onder het genot van een tajine of cocktail naar de zonsondergang te kijken. Ik zet de leukste voor je op een rij.

📍NOMAD

Restaurant Nomad staat bekend als dé instagram hotspot wanneer het aankomt op restaurants en rooftops. Je vindt Nomad, net als de andere restaurants in dit artikel, middenin de medina. Het is even zoeken, de entree zit in een klein steegje,  maar eenmaal binnen is het contrast groot met buiten. Alles is mooi, schoon en luxe. De rooftop bestaat uit 3 verdiepingen en deze zijn knus en groen ingericht. Op het menu vind je veel vegetarische gerechten. Wij hebben hier met de lunch gegeten en kozen voor drie voorgerechten, waarvan 2 vegetarisch. De mezze plate en de courgette zucchini smaakten heerlijk! Als je een restaurant zoekt met de moderne Marokkaanse keuken, ga dan voor Nomad! Vraag wel even of je riad/hotel voor je reserveert, want anders kun je onmogelijk een tafel op het terras krijgen.
1 Derb Aarjane, MARRAKECH MEDINA.

 

📍TERRASSE DES ÉPICES

Terrasse Des Épices vind je op een gezellig, klein pleintje waar het barst van de straatverkopers die mooie rieten tassen aanbieden. Des Épices heeft een terras aan het plein maar ook een terras bovenop het dak! Een aanrader? Cocktail hour! Ze schenken hier heerlijke verfrissende cocktails, zeker een aanrader om even bij te komen van de drukte en te borrelen. Zorg dan wel dat je er niet tijdens de ramadan bent, want dan moet je het doen met alcoholvrije cocktails. Daarnaast hebben wij hier de lekkerste tajine tijdens ons verblijf gegeten! De tajine met kip en gekarameliseerde peer is écht een aanrader!
15, Souk Cherifi. Sidi Abdelaziz. MARRAKECH MÉDINA

 

📍BIGUA CAFÉ & RESTAURANT

Café Bigua vind je aan de andere kant van de medina. Wij stuitten op dit restaurant toen we aan het struinen waren door de medina. Deze rooftop is niet te missen als je door deze straat loopt, we bevonden ons namelijk in het stukje medina waar met name de locals hun boodschappen doen. Dit was niet echt gericht op toeristen en ook niet zo fris. Een tussenstop bij Bigua is daarom zeker leuk! Daarnaast kijk je vanaf dit dakterras uit op de chaos beneden. Bigua heeft een wat moderne, westerse maar simpele kaart. Je vindt hier heel veel sapjes op het menu en ze hebben lekkere burgers.
No 74, Rue Sidi Ishaq, AZBEZT MARRAKECH

 

📍RESTAURANT L’ADRESSE

Opzoek naar een restaurant nabij Jemáa el-Fna maar geen zin om bij de kraampjes te eten? Kijk eens naar boven! Op het plein vind je restaurant L’Adresse. Dit restaurant is zo stijlvol ingericht (lees: marmeren tafels, luxe fauteuils en messing details). Op de kaart vind je moderne Franse gerechten. Het authentieke Marokko vind je op deze kaart dus niet. Wil je dus een keer wat luxer uiteten en ben je de tajines beu? Dan is L’Adresse een aanrader. Uiteraard is het ook leuk om op het balkon even een drankje te doen en te genieten van het uitzicht. Je hebt hier namelijk prachtig zicht op het plein, zonder last te hebben van de chaos.
5 rue de la Koutoubia, Place Jemaa El-Fna, MARRAKECH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.