BESTEMMINGEN DIE EERST NIET OP MIJN BUCKETLIST STONDEN MAAR NU WEL

Ik reis graag, dat mag duidelijk zijn met een blog als deze, maar toch. Ik heb een bucketlist die nooit leeg komt, herkenbaar? Wel merk ik dat de bucketlist langzaam veranderd, hoe meer ik reis, hoe meer ik mijn eigen voorkeuren leer kennen en daarmee ook mijn vakantiebestemmingen verander. De volgende landen stonden eerst echt niet op mijn bucketlist, en nu staan ze vrij ver bovenaan.

ZUID-AFRIKA OF TANZANIA

Ik ben gek op de natuur, ik merk dat ik in de Aziatische landen meer interesse en meer geluk haal uit rondreizen in de natuur in plaats van steden. Als ik dit bespreek met vrienden of reizigers die we onderweg tegenkomen dan worden deze landen steeds weer genoemd: Zuid-Afrika of Tanzania, daar moet je heen voor de natuur. Op de een of andere manier stond Afrika niet zo hoog op mijn lijstje, ik zie Afrika als dor, droog en criminaliteit. Inmiddels weet ik dat dit echt wel meevalt en dat juist de natuur in Afrika prachtig is. Daarnaast ben ik ook gek op dieren en als je ergens ‘the big five’ kan spotten is het daar wel.

COSTA RICA

Zoals ik al aangaf geniet ik echt van natuur, jungle en groen vind ik prachtig. Ik kan uren wandelen, hiken en klauteren door bossen. Dát geluk wanneer je dan ineens een waterval ziet óf een wild dier, hoe gaaf! Daarnaast vind ik verlaten en ruige stranden ook heel mooi, dit heeft mijn reis naar Sri Lanka wel bevestigd. Costa Rica is daarom ook een land dat precies op deze wensen aansluit. Mooie, verlaten stranden en prachtige regenwouden en natuur.

OMAN

Ik wil ook graag nog richting de Arabische Emiraten. Dubai hoeft dan niet zo nodig van mij, dat is me net wat te ordinair jetset. Doe mij maar Oman, ook jetset maar niet ordinair. Oman hoort officieel niet bij de VAE maar grenst er wel aan en de natuur is er niet minder om! Als een land veelzijdig is aan die kant van de wereld, dan is het Oman! De uitgestrekte woestijnen, de bergdorpjes, de meest rijke en prachtige moskeeën en de arabische zee! Dit land heeft het allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.