EEN VAKANTIEGEVOEL IN JE EIGEN HUIS

Ik ben echt gek op souvenirs en dan heb ik het niet over de vingerhoedjes, de flessenopeners of de porseleinen beeldjes met de bestemming erop (of nog erger, een t-shirt).  Als ik mooie plekjes op de wereld zie probeer ik altijd iets moois mee te nemen voor thuis. Iets waarbij ik meteen weer terug denk aan een bepaald moment of een bestemming. Iets wat mooi past in ons interieur en wat niet opvalt, maar voor ons wel een grote betekenis heeft. Ondertussen heb ik al flink wat verzameld, lees je mee?

De meeste spullen komen uit Bali. Daar ben ik inmiddels twee keer geweest (en het derde bezoek staat gepland) Zo ook dit spiegeltje (1) met schelpjes én de tas (2). Ik moet zeggen dat ik dit tasje niet vaak heb gedragen, er past helaas bijna niets in, maar op deze manier vind ik het erg leuk staan. Ze zijn handgemaakt en ik betaalde ongeveer €10,- voor zowel de tas als de spiegel.

De poef (3) met olifantjes komt uit Sri Lanka. Hier heb ik zolang voor in een winkel gestaan, niet om de prijs, maar om het formaat dat in mijn koffer mee moest. De poef is van echt buffelleer en heeft maar €30,- gekost. In Nederland ben je voor zo’n leren poef minstens het driedubbele kwijt. De poef kon uiteindelijk makkelijk mee in mijn koffer. Ik had zelfs nog even spijt dat ik geen maatje groter had gekocht.

Het houten olifantje (4) komt uit Sri Lanka. Deze heb ik gekocht bij het Udawalawe National Park, 50% van het geld gaat naar het olifantenweeshuis in het land en ik betaalde voor dit handgemaakte olifantje omgerekend €3,- De schelpenkettingen (5) op standaard komen uiteraard uit Bali, ik kocht er 4 voor €35,-  De spiegel aan de muur komt van Leen Bakker en de lakleren clutch is een erfenis van mijn oma.

De tassen (6) aan de ladder komen beiden uit Bali. In tegenstelling tot het eerste tasje dat ik liet zien, draag ik deze wel! Ik betaalde ongeveer €15,- voor de tassen. Het wandkleed komt van de Wehkamp.

De rieten manden aan de muur komen van Casa. Daarnaast heb ik op het kastje ook nog een fotoalbum staan, hierin zitten alle foto’s van de reizen die mijn vriend en ik gezamenlijk hebben gemaakt. Met bijna 30 reizen op de teller komt dat album langzaam vol. De bol vol met schelpen heb ik ooit een keer gehad voor een Sinterklaas surprise. Mijn vriend en ik hadden toen net de sleutels van ons appartement nabij het strand in Den Haag, waar dit enorm bij paste. Die bol zal me altijd herinneren aan ons eerste appartement en gaat dus ook nóóit weg.

Dit hoekje is echt mijn favoriete hoekje in huis. Het lijken simpele interieuraccessoires, maar met deze herinneringen hecht ik er heel veel waarde aan. Binnenkort ga ik naar New York en Marrakech, bestemmingen waar ik daarna niet heel snel terug naar toe ga (denk ik). Ook daar ga ik weer opzoek naar een accessoire voor ons interieur, als aandenken aan de mooie reis.

Welke souvenirs neem jij mee terug? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.