REISJAAR 2019 – HET JAAR VAN TERUG GAAN ÉN DROMEN DIE UITKOMEN

2019, inmiddels zijn we al even bezig maar daar was tot op heden niets aan te merken op mijn blog. Hoewel ik niet meer alles snel deel op mijn blog, ben ik mijn reislust zeker niet verloren. Sterker nog, het jaar 2019 ben ik ingeluid in Sri Lanka. Wát een mooi land is dat zeg, in dit artikel lees je over onze hoogtepunten van deze reis.

Goed, Sri Lanka is dus al één bestemming die we kunnen aftikken. Ik ben echt voorstander van de wereld ontdekken, hoe meer hoe beter! Maar toch zijn er stiekem een aantal plekjes die ik écht in mijn hart heb gesloten. Daarom gaan we terug, voor de tweede keer én voor de derde keer. Dit was zo niet hoe ik dacht dat mijn jaar zou worden maar het geeft me tegelijkertijd zoveel rust om niet naar het totale onbekende op zoek te moeten en ook niet de drang te voelen om niets te missen (want we hebben het belangrijkste de eerste keer al gezien). We gaan gewoon genieten, van onze favoriete plekjes en onze hoogtepunten, maar waar?

BALI

Als je mijn blog en instagram trouw volgt dan had je het waarschijnlijk al geraden… We gaan terug naar Bali! Voor de derde keer in drie jaar tijd. Arun en ik eindigden onze rondreis door Java in de zomer van 2017 op Bali met 5 dagen, veel te kort en veel te hectisch. Daarom vlogen we in december 2017 weer terug naar Bali om dat nog eens dunnetjes over te doen. Weer genoten we intens van het eiland. De vibe op Bali vind je nergens anders. Daarnaast heb je er alles, de rust of het vertier, de prachtige natuur en binnenlanden, de mooie stranden en heerlijk eten. Arun en ik zijn er dan ook nog lang niet klaar mee en nu we inmiddels wel weten waar we wél en niet moeten zijn, hebben we er extra veel zin in! We beginnen onze reis in Canggu, pakken dan voor een aantal dagen de boot naar Nusa Penida en varen dan weer terug voor Uluwatu en Seminyak. We vertrekken eind augustus voor drie weken. Nu al zin in!

MARRAKECH

Daarnaast hebben we eind mei, op mijn verjaardag, ook weer een reis naar Marrakech op de planning staan. Marrakech bezochten we in de zomer van 2015 voor het eerst. We vonden de stad prachtig maar de hitte verpestte het enorm (45 a 50 graden overdag). We verbleven gelukkig in een resort buiten de stad waardoor we voornamelijk onze dagen hebben gesleten onder een parasol in en om het zwembad. Ik kwam nog nooit zo wit terug en kreeg daarnaast ook nog eens last van zonneallergie. Niet echt de vakantie van onze dromen, maar Marrakech vonden we wel echt leuk. Vandaar dat we nu ook terug gaan, eind mei, als de temperatuur nog oké is. We verblijven nu in een echte Riad middenin de Medina, waardoor we ons ook echt gaan wanen in een sprookje. De enige twijfel die ik nog heb is of ik ruimbagage moet bijboeken voor al die interieurspullen die ik wil aanschaffen…

MAAR EERST… NEW YORK!!!

YES! Een droom die uitkomt waar je in dit artikel al alles over kunt lezen. De ESTA is geregeld, de City Pass is aangeschaft, het hotel is geboekt en mijn mama heeft al de eerste nerveuze kriebels. We gaan! Over iets meer dan een maand is het al zover, ik heb er zoveel zin in!!! Ik bereid me langzaam voor met honderden youtube video’s en blogs, maar mocht je nog tips hebben dan zijn die zeker welkom.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.