PERSOONLIJKE UPDATE | WAT EEN ROLLERCOASTER

We zijn nog niet eens aan het eind van het jaar, maar 2018 gaat bij mij de boeken in als een ware rollercoaster, een snelle ook. Zelden ging een jaar zo snel voorbij en zelden heb ik mij in een jaar zo vervelend, maar ook zó goed gevoeld. Op mijn oude blog deelde ik wekelijks een persoonlijke update, hier doe ik dat wat minder, maar soms is het fijn om dingen even – letterlijk – van mij af te schrijven. Heb je even tijd?

IK BEN AFGESTUDEERD(!)

De grootste overwinning van de afgelopen tijd is toch wel mijn afstuderen. Het HBO is niet iets wat mij zo is komen aanwaaien. In de praktijk gaat het meer dan prima en weet ik precies wat ik doe maar zodra ik een boek opensla en hieruit moet leren wordt dat toch anders en heb ik daar flink moeite mee (gehad). In mijn 4e jaar was ik naast alle tentamens ook begonnen aan een scriptie. Hier ben ik na een half jaar mee gestopt omdat ik het niet kon bijbenen naast het leren van (her)tentamens. Dit resulteerde uiteindelijk in één jaar studievertraging. De bedoeling was dat ik deze scriptie in jaar 5 weer zou oppakken – ik was inmiddels halverwege – maar uiteindelijk besloot ik om weer helemaal overnieuw te beginnen. Ik zag het letterlijk als een nieuwe start. Dit betekende helaas wel dat ik opzoek moest naar een nieuw bedrijf en opnieuw een ‘plan van aanpak’ moest schrijven. Uiteindelijk werd het een kwalitatief onderzoek voor een horeca & hospitality bedrijf en werkte ik vol goede moed toe naar de eerste deadline die gepland stond in maart. Het waren ontiegelijke zware maanden, tijdens het schrijven van mijn scriptie begon ik ook nog aan een baan als marketing & PR medewerker bij een PR bureau. Avond na avond zat ik na mijn werk in de boeken, ik voelde me in die tijd echt een zombie. Ik wilde ook geen vrije tijd hebben want dat voelde dan alsof ik tijd verspilde die ik ‘nuttig’ aan mijn scriptie moest besteden. Ik was doodmoe, heb flink wat gehuild en met boeken gegooid maar ik haalde de deadline van maart wél.

Helaas kwam in april het nieuws dat ik gezakt was voor mijn scriptie. Komt niet als een verrassing, op school werd namelijk al aangegeven dat 80% de eerste keer zakt, maar toch was het een domper na al dat harde werk. Vooral om het feit dat nu wederom die boeken open moesten. De scriptie bestaat uit 8 hoofdstukken en voor 6 hoofdstukken had ik een onvoldoende. Dat klinkt veel, maar het waren steeds maar 1 of 2 puntjes te weinig per hoofdstuk dus de schade was te overzien. Ik heb flink wat met mijn docenten gespard, gebeld en gemaild en leverde uiteindelijk mijn verbeterde scriptie in juni opnieuw in. In juli hoorde ik dat ik mijn scriptie had gehaald, 4 dagen na de uitslag had ik meteen mijn verdediging en die haalde ik met een 8,6! Ik was zó blij.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie begon ik aan een baan bij een PR bureau. De baan leek mij op het lijf geschreven, maar naarmate de tijd vorderde merkte ik dat ik niet goed op mijn plek zat. Een baan moet voldoening geven, mij kostte het alleen maar energie. In eerste instantie dacht ik dat het kwam omdat ik het naast mijn werk ook heel druk had met mijn scriptie, maar toen dat wegviel moest ik toch concluderen dat ik niet gelukkig was op mijn werk. Ik heb ontslag genomen. De maand september heb ik dan ook gebruikt om bij te komen van een hectische periode en om te zoeken naar een nieuwe baan. Met resultaat, volgende week begin ik bij een nieuwe werkgever, zin in!

FURRY FRIEND BEER

Onze gezinsuitbreiding! Sinds februari hebben wij een furry friend in huis. Een poes die luistert naar de naam Beer. Ik was altijd team hond. Sterker nog, ik had een ontiegelijke hekel aan poezen, ik was er zelfs een beetje bang van. Een hond zou de komende jaren geen optie zijn, daarvoor hebben mijn vriend en ik het allebei te druk. Maar het verlangen naar een huisdier bleef. Uiteindelijk besloot ik me toch maar te gaan inlezen over poezen en katten. Ik googelde letterlijk “welke poes lijkt het meest op een hond”. Uiteindelijk kwam er naar voren dat het Brits Korthaar ras de beste match was. Dit ras is sociaal, aanhankelijk en leeft het liefst in een kleine omgeving (ideaal voor ons stadsappartement van 65 vierkante meter). De zoektocht begon en na een maand of twee vonden we een nestje waar nog een poesje beschikbaar was in de kleur lilac (lichtgrijs), precies wat we zochten! Sinds februari woont Beer bij ons en ik heb nog geen seconde spijt. Ik ben al ontzettend gehecht aan dat beestje en zij aan ons. Ze is ondeugend, houdt van knuffelen en aandacht en luistert – soms – goed (voor zover een poes dat kan). Ik heb haar zelfs leren zitten en apporteren op commando, welke poes kan dat nou?

VAKANTIE (PLANNEN)

Op mijn blog heb je kunnen lezen dat ik het afgelopen jaar weer regelmatig weg ben geweest. In mei vertrok ik met een vriendinnetje voor een lang weekend naar Malta. In juni bezocht ik, nadat ik mijn scriptie had ingeleverd, het Spaanse eiland Mallorca dat me positief verraste. In augustus pakten mijn vriend en ik de auto naar de Italiaanse regio Ligurië, waar we een bezoek brachten aan de dorpjes van Cinque Terre en de Italiaanse stad Genua. Uiteraard heb ik altijd nog een (aantal) reisjes op de planning staan. Ik kan er niet tegen als ik geen vakantie of trip heb om naar uit te kijken. Ik vind de voorpret van een vakantie zo fantastisch, die kan me niet vroeg genoeg beginnen.

Over drie maanden – eind december – pakken mijn vriend en ik het vliegtuig naar Sri Lanka. Vorig jaar vierden wij de jaarwisseling op Bali en sindsdien willen we niets liever dan dat. Dit jaar vertrekken we nog een weekje eerder, wat inhoudt dat ik met kerst niet thuis ben. Dat is jammer, maar onze drang naar Azië was weer zo groot dat we dat er voor over hebben. We hebben ruim twee weken de tijd om het land te ontdekken. De eerste 12 dagen reizen we door het binnenland van Sri Lanka om vervolgens – op oudejaarsdag – te eindigen aan het strand voor een dag of 4, heerlijk!

En, dan nog iets waar ik héél erg naar uit kijk: NEW YORK(!!!!!). Mijn ouders geven mij en mijn broertje, als beloning voor het behalen van een schooldiploma, altijd een citytrip cadeau. Voor het behalen van mijn mavo diploma ben ik met mama naar Barcelona geweest, voor het behalen van mijn MBO diploma ben ik met papa naar Rome geweest. Echter heb ik al jaren een grote droom die ik niet onder stoelen of banken steek en dat is een bezoek aan de stad New York. Ik zeur hier al over sinds ‘Laguna Beach’ nog op MTV te zien was, lang dus. Uiteindelijk beloofden mijn ouders me een reis naar New York voor het behalen van mijn bachelor diploma en belofte maakt schuld. De tickets zijn inmiddels geboekt, eind april reis ik samen met mijn mama af naar the concrete jungle. Ik ben zelden zo euforisch geweest, ik luister de hele avond Frank Sinatra en Alicia Keys en ga uiteraard weer opnieuw beginnen aan de serie Gossip Girl. Die glimlach gaat voorlopig niet van mijn gezicht!

 

2 Reacties

  1. 2 oktober 2018 / 21:10

    haha wat grappig om te lezen dat je een hekel aan katten had.. ik namelijk ook maar over 1,5 jaar wil ik gaan samenwonen en marc en ik zijn beiden team hond maar allebei geen tijd voor. Hij werkt fulltime en ik 3,5 dag straks 4 dus dan vind ik een hond gewoonweg zielig. en een uitlaatdienst word ook wel erg duur. Ik zat dus ook toevallig te kijken naar een britse korthaar maar je hebt ook met zo’n prachtige grijze, donkergrijze streep (of dot) tekeningen, love it! Dit zijn inderdaad geweldige katten. Ik heb altijd een liefde gehad voor dieren dus een kat vanaf kitten moet wel goed komen! veel plezier met dit lieve beestje! hehe en die naam is leuk! oh en new york hoe tof is dat, JALOERS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.