BALI | 3 TOERISTISCHE PLAATSEN DIE JE KUNT OVERSLAAN

Baliiiiiii, ik word instant enthousiast als iemand over het eiland begint. Ik kan nergens zolang over praten als over reizen, en Bali is dan misschien wel mijn favoriete plekje op deze aardkloot. Ik ben er vorig jaar pas voor het eerst geweest, maar in datzelfde jaar ben ik na 4 maanden weer terug gegaan. Zó blij werd ik ervan.

Bali wordt steeds populairder, toeristen van over heel de wereld reizen af naar – misschien wel – het bekendste eiland van Indonesië. Mijn vriend en ik willen misschien dit jaar, of anders volgend jaar ook weer terug. Echter zijn er wel een aantal plekken die je moet vermijden, de zogeheten tourist traps. In dit artikel lees je welke plekken je kunt overslaan en wat een beter alternatief is.

MONKEY FOREST – UBUD

De eerste keer op Bali bezochten mijn vriend en ik het Monkey Forest in Ubud. Tegen een zeer kleine entreeprijs kun je het park betreden waar de aapjes ‘in het wild’ te aanschouwen zijn. Het park was prachtig en de apen blijven bijzondere dieren maar de schaamteloze mensenmassa die met trossen bananen en hun selfiesticks in de aanslag van hot naar her – aap – renden was ongelofelijk. Ik stond binnen een kwartier weer buiten, weer een illusie armer.

Een alternatief is de Tempel bij Uluwatu. Ook toeristisch, maar minder erg als het monkey forest. Bij deze tempel zie je namelijk ook genoeg apen die daar in het wild leven. Ze zijn inmiddels wel ‘gewend’ aan toeristen en zijn dan ook zeker niet schuw maar ze zijn nog wel ‘vrij’. Plus, het is er heerlijk rustig!

TEGENUNGAN WATERVAL

Tegenungan waterval is een prachtige waterval nabij Ubud. Oké, het is zeker de moeite waard maar de waterval wordt overspoelt met toeristen. Wist je dat er op Bali ontzettend veel andere watervallen zijn die net zo mooi zijn maar wel veel rustiger? Een alternatief is bijvoorbeeld de Tibumana waterval, ook nabij Ubud te vinden. Op een ander stel na, die we op weg naar de waterval tegenkwamen, waren we helemaal alleen in deze kleine jungle, een magisch moment! Lees hier meer over de Tibumana waterval.

BADPLAATSEN SANUR & KUTA

De eerste keer op Bali? Sla de badplaats Sanur over! Er zijn genoeg andere badplaatsen te vinden aan de kust op Bali. Sanur is namelijk dé plek voor ouderen, het is er extreem rustig en er valt dan ook niets te beleven. Daarnaast ligt Sanur aan de andere kant van het eiland waardoor je hier niet de magische Bali sunsets kunt ervaren.

Kuta is een ander verhaal, deze badplaats is juist ontiegelijk druk maar ook mega toeristisch. Het stikt in Kuta van de Australiërs (niet dat dit per definitie storend is, maar een overvloed van hetzelfde type vakantieganger is nooit echt romantisch, toch?). Daarnaast is dit de ideale plek om uit je dak te gaan, mocht je daar behoefte aan hebben ga er dan zeker heen. Maar mocht je absoluut geen zin hebben in het Lloret de Mar van Bali, sla deze plek dan over.

Waar moet je dan wel heen? Kijk eens naar de dorpjes Seminyak en Canggu, deze dorpjes zijn iets minder hectisch dan het grote Kuta, maar er is nog wel genoeg te doen. Je vindt er talloze hippe – instagrammable – eettentjes. Perfecte stranden en bijbehorende strandtenten én eindeloos veel winkeltjes vol Balinese goodies. Daarnaast kun je hier ook nog het echte authentieke Indonesie ervaren tussen de rijstvelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.