MALLORCA | AVONTUURLIJK CAP DE FORMENTOR

De stranden op Mallorca wel even gezien? Bezoek dan het schiereiland Cap de Formentor. Dit schiereiland ligt in het noorden van Mallorca, ongeveer 30 minuten rijden vanaf de badplaatsen Alcudia en Muro. Cap de Formentor is de ideale plek voor wielrenners, wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt hier dan ook prima hiken waarbij je wordt beloond met prachtige vergezichten en wilde dieren.

SMALLE BERGROUTE NAAR DE VUURTOREN

Cap de Formentor is de vuurtoren op het meest Noordelijke puntje van het Schiereiland. Om hier te komen volgt er eerst een weg van 13 kilometer over smalle, kronkelende bergpaden met links en rechts steile afgronden. Dit ritje is echt geschikt voor ervaren chauffeurs. Ik ben achter het stuur niet snel onder de indruk maar dit was toch wel een spannende route.

De eerste tussenstop die je tegenkomt op de route naar de vuurtoren is nog mooier dan het uitzichtpunt bij de vuurtoren zelf. Je hebt hier redelijk wat parkeergelegenheid en de mogelijkheid om een stuk te wandelen. Wij zijn dan ook het hele pad afgelopen en werden beloond met een prachtig uitzicht. Mijn idee was eigenlijk om met zonsopgang te gaan, want lekker rustig en wellicht nog mooier, maar door de gevaarlijke route ben ik blij dat we toch overdag zijn vertrokken.

VERBODEN VOOR PERSONENAUTO’S

Cap de Formentor wordt in de maanden juli en augustus verboden voor personenauto’s. Het eiland heeft in verband met het milieu en de veiligheid besloten om deze maatregel te treffen omdat het simpelweg te druk wordt op de berg. In de maanden juli en augustus zullen er daarom alleen maar bussen de berg op rijden. Let wel: Niet handig als je snel wagenziek wordt, wat de wegen zijn vreselijk. Het uitzicht daarentegen is prachtig en de route er naartoe is avontuurlijk maar voor een ervaren chauffeur wel te doen. Ik zou Cap de Formentor alleen bezoeken wanneer je buiten het hoogseizoen gaat zodat je zelf naar boven kunt rijden.

 

1 Reactie

  1. 4 augustus 2018 / 09:44

    oh het ziet er echt zo mooi uit! leuk verslag heb je geschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.