FILIPIJNEN | HET BESTE VOOR HET LAATST: APO ISLAND | ALICIA DOOR AZIË #12

Apo Island, FilipijnenAan alle mooie dingen komt een eind, en zo ook aan onze reis. We hebben nog 1 ding op onze bucketlist staan, namelijk snorkelen op het kleine Apo Island. Dit rotsachtige eiland hoort bij de provincie Negros Oriental en heeft nog geen 1000 inwoners. Op dit eiland is het echt even back to basic. Er is maar een paar uur per dag stroom en er is geen stromend water. Wij hebben via ons resort (Coco Grove Beach Resort) een dagtrip geboekt.

Het kleine, primitieve Apo Island

Rond 8 uur vertrekken we met de boot naar het kleine, primitieve Apo Island. Vanaf het resort is het ongeveer 1,5 uur met de boot. Leon en ik hebben er enorm veel zin in, maar beseffen ons ook dat dit onze laatste bestemming op onze bucketlist is. We varen rond het eiland en zien meteen hoe mooi het is. Het super heldere water, de witte stranden en kijk nou…een schildpad. We zijn meteen verliefd. Wat is het mooi hier!

Apo Island, Filipijnen

Per 4 personen krijgen we een snorkelgids aangewezen. We gaan het water in en vrijwel direct zien we een schildpad. We zijn zo dichtbij, het is echt onwerkelijk allemaal. We hebben echt het beste voor het laatst bewaard. Alles hier is mooi; de vissen, het koraal en vooral de schilpadden. We kijken onze ogen uit. Na een uur snorkelen gaan we uit het water om te lunchen bij het enige ‘resort’ op het eiland. Het is super primitief, maar dit heeft zeker zijn charme.

Na de lunch gaan we nog naar een tweede en derde snorkelplek die uiteraard ook weer prachtig zijn. Wat een geweldige tour. Echt een aanrader!

De terugreis begint

Onze reis komt tot een eind en dat betekent dat we moeten beginnen met de terugreis. Omdat de Filipijnen vooral uit eilanden bestaat zijn we ongeveer 3 dagen bezig met onze terugreis. De eerste stap die we maken is vanaf Siquijor met de boot naar Dumaguete.

Naar de bioscoop in Dumaguete

We worden wakker met keiharde regen. Eenmaal in de haven van Dumaguete moeten we wachten op onze backpacks, in de regen. Helemaal doorweekt nemen we een taxi naar ons hotel. De kamer is klein maar prima voor 1 nacht. In de avond gaan we naar een winkelcentrum. Daar willen we naar de bioscoop. In de Filipijnen spreekt iedereen Engels en de films worden dus ook gewoon in het Engels vertoont. We willen tickets kopen voor de film Jumanji die toevallig over 5 minuten begint. Eenmaal bij de kassa valt de stroom uit, dat is blijkbaar heel normaal want niemand, behalve wij, staat ervan te kijken. Als de stroom het weer doet betalen we 7 euro voor twee tickets, halen popcorn, wat te drinken en gaan naar binnen. De film is echt geweldig en halverwege valt nog een keer de stroom uit. Het is grappig om te zien hoe normaal dat hier is. Na de film gaan we terug naar het hotel en gaan we lekker slapen.

Echt de allerlaatste stop: Manila

Vanaf Dumaguete pakken we het vliegtuig naar Manila om daar ook 1 nacht te slapen en vervolgens echt richting huis te gaan. Het vliegveld van Dumaguete stelt echt niks voor. We zijn uiteraard weer veel te vroeg, maar gelukkig hebben we het hele seizoen van Suits gedownload.

Eenmaal in Manila hebben we een hotel (Belmont Hotel Manila) letterlijk naast het vliegveld geboekt. Hier betaalden we wel weer iets meer voor, maar ook dit was het weer meer dan waard. De kamer ziet er goed uit en de bedden zijn heerlijk zacht. In de avond eten we iets bij het restaurant van het hotel en daarna drinken we nog een drankje op de rooftop. Verder doen we helemaal niks meer. De volgende dag liggen we lekker de hele dag in bed want we hebben een late check-out.

Rond 19.40 komen we aan bij het vliegveld en begint het lange wachten weer. Om 22.30 gaan we boarden en na bijna 2 maanden reizen is onze reis dan echt tot een eind gekomen.

We kijken terug op een prachtige reis waar we zo ontzettend veel hebben gezien. We zijn dankbaar dat we dit allemaal hebben mogen meemaken. Naast dat reizen geweldig is, is het ook erg vermoeiend. Je denkt nu waarschijnlijk maar jullie zijn constant op de mooiste plekken en maken de meest geweldige dingen mee? Klopt, maar het boeken van slaapplekken, het afwachten of alles goed en schoon is en het altijd onderweg zijn is ook erg vermoeiend. Ondanks dat was het zeker een onvergetelijke ervaring.

Schiphol, Amsterdam

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 25 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

1 Reactie

  1. 12 augustus 2018 / 19:40

    wauw wat een foto’s zeg, het ziet er geweldig uit daar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.