VIETNAM | VIETNAMESE GEWOONTES EN NOG MEER DRUKTE IN HANOI | ALICIA DOOR AZIË #9

We vervolgen onze reis naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Dit is de tweede grootste stad van Vietnam. Hanoi is voor ons een korte tussenstop. De bedoeling is om hier 1 dag te blijven en daarna onze reis te vervolgen naar Halong Bay voor een driedaagse boottrip.

Vietnamese gewoontes

Het is 2 januari. Rond 12 uur checken we uit bij ons hotel in Ho Chi Minh en worden we naar het vliegveld gebracht. Eenmaal op het vliegveld stuitte we op vervelende ‘Vietnamese’ gewoontes. In Nederland kennen we zoiets als persoonlijke ruimte. Hier in Vietnam kennen ze dat duidelijk niet. Het maakt niet uit hoeveel ruimte je om je heen hebt, ze willen hier het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan staan. Daarnaast hoesten en niezen ze gewoon tegen je aan, blegh.

Een klein stukje Nederland in Vietnam

Het vliegtuig landt en heel even zijn we weer terug in Nederland. Het is grijs, het regent en het is ongeveer 18 graden. Dat is voor ons wel even wennen, maar dat mag de pret zeker niet drukken. We verblijven tenslotte toch maar kort in Hanoi. Nadat we onze bagage hebben opgehaald gaan we met de taxi naar het hotel. Tijdens de rit kijken we onze ogen uit. Het verkeer lijkt hier nog heftiger en drukker dan in Ho Chi Minh. Gelukkig weet de taxichauffeur ons heelhuids af te zetten bij het hotel.

Het is koud en de vooruitzichten zijn niet al te best. We gaan wat eten en op zoek naar jassen, want op de boot zou het ook wel koud zijn. Tip! Neem geen jas mee als je van het zuiden naar het noorden van Vietnam reist. In Hanoi kan je echt op elke hoek van de straat een jas kopen.

Op weg naar de boottocht

De volgende dag gaat de wekker alweer vroeg. Om 8 uur worden we opgehaald om naar Halong Bay te gaan. Leon voelt zich niet zo goed, maar op zich gaat het wel. Eenmaal onderweg zegt de buschauffeur dat we ongeveer 3,5 uur moeten rijden naar de haven. Leon voelt zich met de seconde slechter. Kort daarna zegt hij dat we moeten stoppen en dat hij terug wil naar Hanoi. De buschauffeur stopt en belt gelukkig een taxi voor ons. Onderweg kan ik snel een hotel boeken.

Als we bij het hotel aankomen is onze kamer nog niet klaar, maar al snel zien ze hoe slecht Leon eruit ziet. Ze gaan meteen voor ons aan de slag en we krijgen een gratis upgrade, bonus! Ze hebben een uurtje nodig om schoon te maken dus we gaan even een rondje lopen. De straten van Hanoi zijn donker en niet echt gezellig. Ook lopen we helaas een verkeerde straat in. We komen in een straat waar er honden op de barbecue liggen. We zijn in shock en willen hier zo snel mogelijk weg. Eenmaal terug bij het hotel kunnen we gelukkig naar onze kamer. De rest van de dag blijven we lekker op de kamer.

Train street

We willen naar de bekende ‘train street’. Twee keer per dag rijdt er een enorm lange trein dwars door een woonwijk. De mensen die hier wonen, wonen letterlijk aan het spoor. Het is bizar en bijzonder om te zien hoe de mensen hier leven. Ze kennen hier niet zoiets als een kast, de kleding hangt gewoon buiten naast het spoor. Daarnaast koken, eten en leven deze mensen op en rondom het spoor. De ideale plek voor mooie, toeristische foto’s.

Next stop: Halong Bay – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 25 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.