VIETNAM | EEN OASE VAN RUST IN HALONG BAY | ALICIA DOOR AZIË #10

 

Halong Bay, VietnamNa een paar dagen rust kunnen we verder naar Halong Bay. We hadden een driedaagse boottocht geboekt maar omdat Leon zich nu net weer wat beter voelt en we anders onze vlucht naar de Filipijnen missen, besluiten we om een tweedaagse tocht te doen.

Om 8 uur worden we opgehaald bij ons hotel om met de minivan naar de haven te gaan. Na een rit van 3,5 uur komen we aan bij de haven waar we overstappen op de boot. De tourguide, Tony, is super druk maar wel heel gezellig. Na elke zin zegt hij: ‘oké, my friend’. 

Halong Bay boottocht – dag 1

We vertrekken uit de haven en varen richting het bekende Halong Bay. Het weer is een beetje grijs en mistig. Dit zorgt voor een extra mysterieus effect. Leon en ik kijken onze ogen uit, het is hier echt prachtig. Tijdens de eerste dag van de boottocht maken we 2 stops. De eerst stop is bij een soort rotsachtig eiland waar we naar de top van de rots kunnen hiken. Leon en ik besluiten om dat te doen. Het is een flinke klim maar het uitzicht op de top is geweldig. Het is zo bizar om te zien dat er overal in dit water enorme rotsen liggen. We maken een paar foto’s en gaan dan weer naar beneden.

Halong Bay, Vietnam

Bij de tweede stop gaan we kajakken. Super vet, hier keken Leon en ik echt naar uit! Eenmaal in de kajak gaan we om een aantal rotsen heen en maken we wat foto’s en filmpjes. Als we stil liggen merken we pas wat een rust er om ons heen is. Er is niemand in de buurt en je hoort alleen de golven van het water, we genieten. Als we terug gaan naar de boot is het al bijna tijd voor het diner.

In de avond dineren we met z’n alle. We zitten aan twee grote tafels en het is enorm gezellig. We raken aan de praat met een Engels stel en een Canadese jongen. Na het eten is het tijd om te gaan vissen. Iemand van de groep vangt een kleine inktvis, maar verder heeft niemand beet. We sluiten de avond af met een spel, en niet zomaar een spel…nee, het is een soort onbekende versie van ‘mens erger je niet’. Het is een geslaagde eerste dag!

Halong Bay boottocht – dag 2

We hebben allebei niet echt lekker geslapen. Doordat we op een boot zitten is alles een beetje vochtig. We kijken nu alweer uit naar een ‘normale’ kamer in een hotel hahaha. Om 7 uur is het ontbijt. Deze is uiteraard net als het diner enorm uitgebreid. We eten onze buiken vol en om 8 uur staat er een surprise cave op het programma. Deze grot lijkt een beetje op de grotten die we in Pai ook al hebben gezien. Overal heb je een soort kristallen die dan weer op iets lijken bijvoorbeeld op een kikker. Na de surprise cave gaan we terug naar de boot en hebben we wat vrije tijd. Leon en ik besteden die tijd om alvast onze spullen te pakken. Het laatste onderdeel van deze tour is de kookles. Samen met Tony gaan we springrolls maken, een heerlijk Vietnamees gerecht.

Rond half 1 komen we aan bij de haven en stappen we over op de minivan. Het was een geslaagde boottocht en achteraf gezien zijn we eigenlijk blij dat we 2 dagen zijn gegaan in plaats van 3. We zijn wel weer toe aan een hotelkamer.

Next stop: Siquijor, Filipijnen – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 25 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.