MALLORCA | DE IDEALE ZONBESTEMMING DICHTBIJ HUIS

Afgelopen week heb ik genoten van een heerlijke zon-zee-strand vakantie op het Spaanse eiland Mallorca. In het begin was ik nogal sceptisch. Mallorca stond voor mij wel bekend als het zon-zuipen-ziekenhuis eiland. Denk maar aan het beruchte El Arenal en Magaluf, je hebt op je vakantie echt geen zin om tussen de dronken jongeren te liggen. Daarnaast staan de Balearen ook bekend als dé eilandengroep voor jonge gezinnen, aangezien het “maar” 2 uur vliegen naar dit fijne, consistente klimaat. Goed, twee doelgroepen die ik liever niet (in overvloed) om mij heen heb.

Mijn vriend en ik willen eens per jaar gewoon een weekje heerlijk aan het strand liggen. Op vakantie willen we namelijk best wel graag dingen zien en nieuwe plekken ontdekken. Het komt dan ook zelden voor dat wij een bestemming voor een tweede keer bezoeken. Met name ikzelf ben altijd opzoek naar de beste hotspots, de mooiste bestemmingen en beste deals. Vandaar dat we dit weekje in het leven hebben geroepen als een soort ‘detox’ week. Gewoon, even helemaal niets en dus ook niet de drang voelen om dingen mis te lopen. Waar we zouden eindigen maakte me niet uit, het konden de Griekse eilanden worden, de Canarische eilanden of wellicht een eiland bij Portugal of Italie. Alles was mogelijk, zolang er maar zon, zee en strand was.

Uiteindelijk stuitte ik op een prachtig, net gerenoveerd hotel op Mallorca. Uit de recensies maakte ik op dat het vooral gericht was op stellen/ouderen. Er waren relatief weinig kinderen en het allerbelangrijkst: de stranden waren prachtig. Ik kan dit inmiddels met volle overtuiging bevestigen.

EEN TIP: GA NAAR HET NOORDEN

Mallorca is dus prachtig, mits je weet waar je moet zitten. De bekende kustplaatsen die door touroperators worden aangeboden liggen verspreidt over het hele eiland. Vermijd in ieder geval La Palma (de hoofdstad) en de kustplaatsen daar omheen. Het zuiden bulkt namelijk van het massatoerisme, met name bestaande uit de jongeren of gezinnen met kleine kinderen. Daarnaast zijn de stranden minder bijzonder en de eetgelegenheden echte tourist traps. De mooiste stranden van Mallorca vind je in het noorden. De plaatsen Muro en Alcudia (waar ikzelf verbleef) hebben hagelwitte stranden met een helderblauwe zee. Natuurlijk zijn Muro en Alcudia ook gewoon toeristische badplaatsen, maar het is hier toch net wat gemoedelijker dan in het zuiden. Het is ook niet specifiek een ‘Holland kamp’, alle Nationaliteiten lopen hier door elkaar en dat vind ik persoonlijk wel prettig.

Ik ging dus naar Mallorca voor de zon, nu wil ik graag nog eens terug naar deze Mallorca voor Mallorca. Het eiland is echt veel meer dan alleen zon-zuipen-ziekenhuis.

1 Reactie

  1. 4 juli 2018 / 20:52

    Wauw wat tof zeg, de foto’s zien er prachtig uit, ik snap dat je nog een keer terug wilt! ik ga over twee weken heerlijk naar Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.