HOE OVERLEEF JE EEN ZWARTE ZATERDAG

Binnenkort gaan mijn vriend en ik weer op vakantie. Dit keer laten we het vliegtuig staan en gaan we met de auto richting Italië. Zelf houd ik enorm van auto rijden, het is comfortabeler, je ziet veel meer dan vanuit een vliegtuig en je bent flexibel. Maar, in de zomermaanden ben je niet de enige op de weg (helaas). Ik geef je een paar tips die je reis hopelijk een stuk voorspoediger laat verlopen.

VERTREK VROEG OF JUIST LAAT

Indien mogelijk, kies er dan voor om juist vroeg (rond 04.00 ’s ochtends) of laat (rond 22.00 ’s avonds) te gaan rijden. Hiermee vermijd je de meeste drukke punten – of ben je ze juist voor. Uren stilstaan voor de Gothardtunnel is geen pretje, en ook de Brennerpas wil je zo snel mogelijk over of wat dacht je van die verdomde ‘Route de Soleil’ die heerlijke snelweg naar Zuid-Europa? Die rijdt een stuk prettiger wanneer het rustig is.

GOOGLE MAPS ALS NAVIGATIE

Gebruik Google Maps als navigatie. Niet iedere auto is al zo geavanceerd dat de navigatie de actuele verkeerssituatie bijhoudt én alternatieven aanbiedt. Google Maps doet dat wel. Is er ergens een ongeluk gebeurd of ontiegelijk veel file? Dan geeft Google Maps je met een druk op de knop een alternatieve route die sneller en/of prettiger rijden is.

GEZAMENLIJKE SPOTIFYLIST

Meestal reis je met je partner, vrienden of je gezin. Met alle mogelijkheden op het gebied van muziek kunnen er makkelijk ergernissen ontstaan. Niet iedere muzieksmaak is tenslotte hetzelfde. Begin daarom een maand van te voren met het aanmaken van een spotifylist voor de vakantie. Laat iedereen zijn/haar favoriete nummers toevoegen, zo heb je een gevarieerde playlist en kan er geen ruzie ontstaan over de muziek. Mijn vriend en ik ontdekten tijdens onze roadtrip twee jaar geleden een nummer die we allebei fantastisch vonden. Dit nummer herinnert ons dan ook altijd aan onze eerste roadtrip door Italië.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Eén tip: vertrek, indien het niet hoeft, niet op zaterdag. Vertrek bijvoorbeeld op vrijdag of op zondag, je zult zien dat dit allicht wat scheelt. Nu is het natuurlijk zo dat je bij sommige accommodaties en campings vastzit aan een vaste vertrek- en aankomstdag (meestal zaterdag), maar als dit niet het geval is probeer dan met het boeken van je vakantie hier rekening mee te houden. Niets is zo frustrerend als file rijden.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.