SRI LANKA | WEER REIZEN DOOR AZIË

Tijdens het typen van dit artikel stuiter ik weer door de woonkamer van geluk (handig). Ik ga weer op reis, naar Azië, naar een land dat ik nu van mijn bucketlist kan afstrepen: Sri Lanka! Mijn vriend en ik hebben vorig jaar voor het eerst de jaarwisseling in Azië gevierd, Bali welteverstaan. En dit beviel ons zó goed, dat we dat dit jaar weer wilden proberen.

We wilden óf naar Sri Lanka, óf naar Vietnam. Nu hoorden we van verschillende kennissen dat Vietnam in de winter echt geen aanrader is in verband met het weer (regenseizoen). In Sri Lanka is het eind december/begin januari ook regenseizoen maar dat schijnt lang niet zo erg te zijn als in Vietnam. Afgelopen winter waren wij op Bali waar het ook regenseizoen scheen te zijn, we hebben 2 keer regen gehad (stortbuien in de avond) maar voor de rest scheen gewoon de hele dag de zon en was het steevast 30 graden, dus hier maak ik me niet druk om. Sri Lanka is namelijk ook een “eiland” dus de wolken waaien vast zo over.

Op reis met kerst en oud en nieuw is qua vakantiedagen een goede keuze (want je hoeft minder vakantiedagen in te leveren door de feestdagen) maar qua prijs is het wat minder, want dit is gewoon het hoogseizoen. Nu vond ik een week geleden toch een goede deal naar Sri Lanka voor die periode en zo geschiedde, ik zit nu op de bank met een boekingsbevestiging.

Omdat we beide nog nooit in Sri Lanka zijn geweest willen we ook graag het binnenland zien. De Lion rock in Sigiriya staat op ons lijstje, net als de culture stad Kandy en het binnenland van Bandarawela waar we op jeefsafari willen om wilde olifanten te spotten, Sri Lanka is namelijk hét land van de olifanten. Uiteindelijk zullen we oud en nieuw – net als vorig jaar – spenderen op het strand aan de Indische oceaan en rusten we hier nog een aantal dagen uit tot we weer naar huis vliegen.

Mocht je nog tips of must see’s hebben? Dan hoor ik het héél graag.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.