DEN HAAG | DE BESTE RESTAURANTS BUITEN HET CENTRUM

Den Haag is een fantastische stad met een prachtig centrum. Het Plein, de Grote Markt, De Plaats en niet te vergeten het binnen- en buitenhof zijn een must see in de Hofstad. Rondom al deze bezienswaardigheden vind je genoeg horecagelegenheden. Maar de beste en leukste restaurants vind je toch echt (net) buiten het centrum. Pak die tram of de OV-fiets en wijk af van de toeristische route, naar de leuke wijken rondom het centrum en strijk neer in een van onderstaande restaurants.

WICKED WINES

Op zoek naar een leuk restaurant op een zwoele zomeravond? Op het Anna Paulowna plein, tussen de prachtige herenhuizen en statige panden huist Wicked Wines en dit restaurant heeft met stip op één het leukste terras van Den Haag. Zoals de naam al doet vermoeden hebben ze een uitgebreide wijnkaart geschikt voor de echte fijnproevers. De Pinot Grigio is een aanrader net als kokos caramel gambasalade. Om nog maar te zwijgen over de huisgemaakte frietjes, deze zijn écht favoriet.
Bazarstraat 42, Den Haag

 

WALTER BENEDICT

Walter Benedict is een toffe bistro nabij het centrum in een van de meest chique straten van Den Haag, de Denneweg. Het restaurant is gelukkig niet zo ‘chique’ maar lekker toegankelijk voor iedereen. De zaak heeft alle elementen van een Franse bistro maar mét een industriële, moderne uitstraling.In de zaak is het een komen en gaan van mensen. Heren die neerstrijken aan de leestafel voor een kopje koffie, dames die het weekend inluiden met een mimosa én jongeren die massaal aan de verse wortelsapjes en wijntjes zitten, bij Walter Benedict heb je het allemaal. Dit maakt de zaak nu juist zo leuk, iedereen is welkom en iedereen voelt zich er thuis (en dát op de Denneweg).
Denneweg 69A, Den Haag

 

ICH BIN EIN HAMBURGER

De naam doet misschien vermoeden dat we het hier over een Amerikaanse diner hebben, maar niets is minder waar. Dit restaurant tilt de hamburger naar een hoger level. Met een wijnkaart zo dik als een boek (geen grap) en een van de lekkerste steak tartare’s óóit, hebben we het hier eerder over de Franse cuisine. Op de kaart vind je bijvoorbeeld burgers met eend en runderburgers van MRIJ vlees met foie gras. Je vindt het restaurant in een van de gezelligste straten van Den Haag en met een leuk terrasje voor de deur is het buiten ook goed toeven.
Prins Hendrikstraat 53, Den Haag

 

SINT JORIS EN DE DRAECK

Op het Koningsplein, in het hippe Zeeheldenkwartier vind je Sint Joris en de Draeck, dit restaurant doet wat bourgondischer aan dan de rest uit dit lijstje. Dit bruine cafe vol speciaalbieren is de ideale plek om met vrienden te genieten van een goede borrel. De sfeer hier is laid back en gemoedelijk en het draait hier echt alleen om genieten. Een aanrader zijn de beroemde spareribs met eigen marinade.
Koningsplein 6, Den Haag

 

CAFE FRANKLIN

Op het Valkenbosplein vind je Cafe Franklin. Dit gezellige cafe huist aan de drukke Laan van Meerdervoort maar zit toch écht altijd vol. Zelfs op het terras is het dag in dag uit zoeken naar een plekje. Cafe Franklin is het broertje van Walter Benedict, met een groot assortiment aan speciaalbieren en de waardering voor de Green Egg Barbecue kom je hier wel aan je trekken. Dit is de ideale plek voor een uitgebreide borrel of diner met vrienden. Aanraders zijn de halve kip en sticky pork ribs en mocht je niet kunnen kiezen welk biertje je wilt? Bij ieder gerecht wordt een biersuggestie gegeven.
Valkenbosplein 24, Den Haag

 

CORTENAER

Op loopafstand van het centrum, net buiten Noordeinde vind je restaurant Cortenaer. In dit restaurant kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht. Cortenaer is de ideale plek om de #girlboss uit te hangen, te borrelen met vrienden of te lunchen met je lover. Prettig aan dit restaurant is dat de tafeltjes niet bovenop elkaar zijn geplaatst. De ruimte is groot en gelukkig is er dan ook niet gekozen om deze ruimte tot het gaatje te vullen. Dankzij de flinke ramen die van de vloer tot het plafond lopen, oogt het ook nog eens extra groot. Tip: Ga voor de proeverij van de voorgerechtjes, een luxe plank vol lekkernijen.
Kortenaerkade 1, Den Haag

 

PROEFLOKAAL BREGJE

Minder geld te besteden maar toch gezellig uiteten? Vlakbij de bekende Reinkenstraat vind je Proeflokaal Bregje. Dit restaurant biedt een 3-gangenmenu voor €12,50 of €14,50 afhankelijk van de dag. De prijs-kwaliteit verhouding doet niets af aan de professionaliteit van de bediening. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon een lekker simpel menu met voor ieder wat wils. Een aanrader zijn de cocktails, deze kosten slechts €5,- De Watermeloen fizz en Disaronno Sour zijn persoonlijk favoriet.
Laan van Meerdervoort 209, Den Haag

 

 CAPRIOLE CAFE

Goed verstopt, op de Haagse Binckhorst, daar vind je Capriole Café. Het is eventjes zoeken maar de verborgen schatten zijn ook de meest bijzondere, toch? De oude fabriek aan de Fokkerkade werd vorig jaar omgebouwd tot een strak en minimalistisch café mét eigen koffiebranderij. Bij binnenkomst word je enthousiast ontvangen door de gastheer. Het persoonlijke ontvangst en de recht-toe-recht-aan uitstraling geeft het gevoel alsof je een huiskamer binnenstapt. Capriole Cafe ligt recht aan het water én het is er mogelijk om met een bootje aan te meren.
Fokkerkade 18, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.