VIETNAM | OUD & NIEUW IN HO CHI MINH | ALICIA DOOR AZIË #8

We zijn er weer! Na een lange periode van radiostilte vervolgen we nu onze reis naar Ho Chi Minh, ook wel bekend als Saigon. Ho Chi Minh is de grootste stad van Vietnam, en dat is nou net waar wij even aan toe zijn. Na twee eilanden hebben we ook wel weer zin om terug te keren naar de drukte van de stad. Be carefull what you wish for…

Welkom in de stad van de scooters

Vanuit Mūi Né vertrekken we met de bus terug naar Ho Chi Minh. Hoewel de buitenkant van de bus er hetzelfde uitziet, is deze bus toch echt een stuk minder goed dan op de heenweg. Het merendeel van de stoelen is kapot, het personeel is super onvriendelijk en om het helemaal af te maken ruik ik na een uur een kotslucht. Het Koreaanse meisje achter Leon is wagenziek en gaat meerdere malen over haar nek, BLEGH!

Na zo’n 4,5 uur komen we aan in Ho Chi Minh en wauw wat een drukte. Dit is met recht de stad van de scooters. Je ziet er niet een paar zoals in Nederland, maar echt op elke hoek van de straat honderden. Ook op de zebrapaden is het lopen of voor altijd stilstaan. Als je niet gaat, kom je echt nooit aan de overkant. Ondanks alle scooter gekte vinden we de stad wel heel erg mooi. De gebouwen zijn modern en ze hebben zelfs een soort Vietnamese P.C Hoofdstraat.

World of Heineken

In de avond gaan we naar het skydeck van de Bitexo Financial Tower. We willen vanaf daar naar de zonsondergang kijken. Voor zo’n € 7,50 p.p. kan je vanaf de 52ste etage kijken over de stad van Ho Chi Minh. Bij het kopen van de kaartjes kun je voor € 2,50 p.p. extra ook naar de 60ste etage naar de World of Heineken. Daar krijg je dan nog 2 biertjes en een flesje water. We besluiten om dat te doen.

Het uitzicht vanaf de 52ste etage is prachtig. Nu zie je pas echt hoe druk het hier is en hoeveel gebouwen er staan. Na de zonsondergang gaan we naar de 60ste etage voor de World of Heineken. Wij dachten dat het gewoon een soort bar was waar we wat drankjes kregen, maar het is een volledige tour die het verhaal van Heineken verteld. Het is een interactieve tour waar je biertjes gaat trappen en je los gelaten wordt in een soort speeltuin voor volwassenen. Heel even waan je je in de wereld van een dj, coureur of voetballer. We eindigen de tour met onze beloofde drankjes. Een geslaagde avond.

Oud & nieuw in Vietnam

Het is 31 december en dat betekent dat het vanavond oudejaarsavond is. In Mūi Né hadden we speciaal voor oud & nieuw al een extra luxe hotel geboekt. We pakken onze spullen en vertrekken naar ons nieuwe hotel. Nadat we al onze spullen op de kamer hebben gelegd gaan we heerlijk zwemmen.

De avond valt en we gaan wat te eten scoren op de streetfoodmarket. Nadat we onze buikjes hebben gevuld drinken we nog een drankje op de rooftopbar van het hotel. Rond half 11 gaan we terug naar de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Op het plein in de stad is een soort open air concert, genaamd Lights. De hele stad inclusief omstreken is uitgerukt op bij het aftellen op het plein te zijn. Er zitten een paar toffe acts tussen waaronder Apl.de.ap van de Black Eyed Peas. Hij maakt er echt een feestje van en kort daarna gaat het aftellen beginnen. GELUKKIG NIEUWJAAR!!! Het is 2018…er klinkt overal vuurwerk en iedereen gaat uit z’n dak. Ik laat een traantje van geluk…wat is het bijzonder dat we dit zo op deze manier, samen mogen meemaken. Ik ben gelukkig!

Al snel voel ik mijn telefoon trillen. Het is mijn moeder. Ondanks dat het bij ons 00.00 is, is het in Nederland nog maar 18.00. We gaan terug naar het hotel om even te Facetimen met onze ouders. Nadat we iedereen hebben gesproken willen we rond kwart over 1 weer terug naar de stad om het te vieren. Echter komen we er al snel achter dat hier alles gewoon om 01.30 sluit, of het nou oud & nieuw is of niet. Dan maar een burgertje halen bij de Mac en weer terug naar het hotel #fail.

Next stop: Hanoi – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 25 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.