MALTA | DE IDEALE PLEK VOOR EEN KORTE VAKANTIE MET VRIENDINNEN

Het Pinksterweekend van dit jaar spendeerde ik op het eiland Malta. Samen met een vriendinnetje vloog ik hierheen voor een aantal dagen waarbij ‘relaxen’ de boventoon voerde. Dit eiland stond beslist niet op mijn bucketlist, sterker nog, ik had er nog nooit aan gedacht. Wel van gehoord, maar het trok me niet.

Toch vond ik een aantal maanden geleden een mega goede deal. Voor een paar honderd euro vlogen we naar Malta en werden we met een transfer naar ons drie-sterren hotel aan de haven van Sliema gebracht. De centen waren deze paar dagen genieten waard. Op het dakterras van ons hotel hadden we een prachtig uitzicht over de baai en haven van Sliema (check Instastories). Daarnaast was het dakterras voorzien van een zwembad waar we toch stiekem wel heel wat uurtjes gespendeerd hebben. Met 4 redenen leg ik je uit waarom Malta de ideale bestemming is voor een vakantie met vriendinnen.

WAT TE DOEN

– Een dag(deel) naar de hoofdstad Valetta. De hoofdstad van het eiland heeft een rijke cultuur. De stad staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst, het is een stad met een een oud, cultuur karakter en zeker een bezoekje waard. O en shoppen kun je hier ook goed.

– Cocktails op de strip. Malta is een eiland met een Engelse geschiedenis, deze Engelse invloeden zijn nog goed te merken. De strips/boulevards op Malta zijn dan ook volledig op Engelsen gericht. Je vindt hier honderden barretjes en tentjes die voor bespottelijke prijzen goede drankjes en eten aanbieden. Als je hier ‘hard’ wil gaan dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Veel barretjes hebben een zogeheten happy hour, goed voor de portemonnee, minder goed voor de kater.

–  Een rooftop bar of zwembad zoeken in een van de vele hotels. De meeste hotels op Malta hebben een rooftop met daarbij een zwembad. Mocht je dit niet hebben zoek dan zeker een hotel die dat wel heeft, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht én kun je heerlijk relaxen in de zon aan het zwembad. Score!

– Mani pedi. Slecht weer? Geen probleem. Op Malta vind je genoeg nagelsalons die voor een goedkoop prijsje jouw nagels onder handen nemen. Zo kom je nog met een frisse look thuis ook.

1 Reactie

  1. 31 mei 2018 / 09:53

    Oh leuk!! Malta staat ook echt op mijn lijstje maar dan wel inderdaad meer als stedentripje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.