Vietnam | De zandduinen in Mui Ne | Alicia door Azië #7

Artikel 7 alweer van mijn serie ‘Alicia door Azië’ en we zijn nog niet klaar in Vietnam. Op de planning staat het kustplaatsje Mūi Né. Door de krachtige wind is dit een ideale plek voor kite- en windsurfers. Naast de krachtige wind staat Mūi Né ook bekend om de prachtige zandduinen! Ook hier hebben we weer een bucketlist dingetje te pakken. Vanaf Phu Quoc reizen we door naar Ho Chi Minh, ook wel bekend als Saigon. Hier verblijven we een nachtje en daarna gaan we met de bus door naar Mūi Né.

Het geluk staat aan onze kant

Voor het eerst hier in Azië loopt alles op rolletjes. De bus is relaxt en rijdt eindelijk ook eens volgens schema. Na ongeveer 4 uur komen we aan in Mūi Né (van te voren hadden ze gezegd dat we er ongeveer 4 a 5 uur over zou doen). En het geluk houdt maar niet op… Als we aankomen bij ons hotel horen we dat we een gratis upgrade krijgen! De kamer is fantastisch met een heerlijk uitzicht.

Fairy stream en het vissersdorpje van Mūi Né

Vandaag hebben we weer een toeristisch uitje gepland, lekker cliché. We hebben een jeeptour langs de highlights van Mūi Né geboekt. De eerste stop is de Fairy Stream. Een pad met een beekje tussen een soort rode zandduinen. Mijn eerste gedachte is eigenlijk: ‘uh vies?!’. Door het rode zand is het water een beetje bruin/oranje. We lopen er toch doorheen en de rode zandduinen langs het pad zijn prachtig! We maken een paar mooie foto’s en gaan dan terug naar onze jeep. We hebben een privé tour dus we kunnen zelf bepalen wanneer we ergens klaar zijn.

De tweede stop is het vissersdorpje. Dit stuk van Mūi Né staat vol met kleine tentjes waar Vietnamese vrouwen vis schoonmaken. In het water liggen ontzettend veel kleine bootjes waar de mannen de zee mee op gaan. Het is maar goed dat ik geen geur kan meegeven, want pfoe er hangt hier echt een enorme vislucht. Hier zijn we dan ook snel klaar.

De zandduinen van Mūi Né

Vervolgens reizen we door naar de zandduinen. Het bezoek aan de zandduinen is toch wel het hoogtepunt van deze tour en ik begrijp wel waarom. De zandduinen zijn prachtig! Het voelt alsof we in een soort woestijn zijn. Samen met een gids crossen we met een quad naar de top van de duin. Eenmaal bij de top waait het zo hard dat je flink gezandstraald wordt, maar dat is het meer dan waard. Als we klaar zijn met foto’s maken gaan we terug naar beneden om door te gaan naar de rode zandduinen. De gids trapt het gaspedaal flink in en we gaan met ze drieën op de quad recht naar beneden de duin af. Wat een adrenaline kick!

De laatste stop zijn de rode zandduinen. Het parelwitte zand is hier ingewisseld voor vuurrood zand. Ook dit is weer prachtig! Hier zijn geen gidsen. Je mag gewoon zelf de duinen op en af lopen. Even voelen we ons weer als kinderen. We rennen en rollen van de duinen af. Wat een goede afsluiter.

Next stop: Ho Chi Minh – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

1 Reactie

  1. 10 april 2018 / 22:28

    Wauw wat een prachtige foto’s en wat fijn om dit allemaal zo te lezen!
    en goed om te lezen dat jullie zo hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.