Den Haag | Dineren bij Cortenaer

Op zoek naar een instagrammable locatie waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de #girlboss uit kunt hangen met je laptop, met je vriendinnen gezellig kunt borrelen óf kunt lunchen en dineren met je lover? (Of wie dan ook). Dan is Cortenaer de place to be! Dit ruim opgezette restaurant nabij het centrum in het hippe Zeeheldenkwartier is een hotspot die je niet mag overslaan.

Dat restaurants buiten het centrum van Den Haag het goed doen is onder anderen al bewezen door Mama Kelly en Capriole Cafe. Cortenaer is van hetzelfde kaliber, hier geniet je de hele dag door van een goede service en fijne ambiance. Prettig aan dit restaurant is dat de tafeltjes niet bovenop elkaar zijn geplaatst. De ruimte is groot en gelukkig is er dan ook niet gekozen om deze ruimte tot het gaatje te vullen. Dankzij de flinke ramen die van de vloer tot het plafond lopen, oogt het ook nog eens extra groot. De ruimte wordt gevuld met prachtige marmeren tafels en een verzameling van tropische planten en cactussen in verschillende terracotta potten. De houten stoelen en de velours banken ‘breken’ het industriële interieur en zorgen voor iets meer warmte, de balans is goed.

Mijn vriend en ik schuiven aan voor het diner. Op het menu staat een proeverij van verschillende voorgerechten. Deze proeverij bestaat uit verse krabkoekjes, dumplings, smaakvolle oesters, zachte tonijn en een verfrissende gazpacho. Heerlijk om mee te beginnen maar ook een prima gerecht voor voor de kleine trek of de borrel.

Als hoofdgerecht kies ik voor de zeebaars met verse hollandse garnalen en zeekraal. Mijn vriend gaat met een lichte twijfel voor de kalfssukade met pompoencrème en slakken. Sukade moet namelijk perfect gegaard zijn anders wordt het gortdroog. Cortenaer slaagt hier goed in, de kalfssukade is botermals en smaakt perfect in combinatie met de zachte pompoencrème.

Wat me wel opviel is dat zowel de zeebaars als de kalfssukade niet op het menu op de website staan aangegeven en gerechten die op de website worden aangegeven staan niet op de kaart in het restaurant. De website is dus niet actueel, dat is het enige minpuntje dat ik kan bedenken maar dit is zeker niet een reden om dit restaurant over te slaan. Laat je maar verrassen!

Cortenaer is 7 dagen per week geopend en biedt een all-day horeca concept. Ik kom binnenkort zeker terug voor een goed ontbijt of smaakvolle lunch.

Cortenaer – Kortenaerkade 1, Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.