Gent | Weekendje België in foto’s

Wat was het een heerlijk weer afgelopen weekend! Samen met een vriendinnetje vertrok ik zaterdagochtend voor 2 dagen naar Gent. Hoewel ik vroeger – toen ik nog in Breda woonde – een trouwe Antwerpen bezoeker was, moet ik eerlijk toegeven dat ik België verder niet ken. Zonde eigenlijk, want dichtbij Nederland is er ook zoveel moois. Ik vond Gent dan ook een mooie en vooral gezellige stad. De prachtige huisjes bij de Lorelei en Graslei, de gezellige Korenmarkt en de mooie winkelstraten, Gent is sfeervol en dichtbij!

Met 20 graden celcius op de teller was het zaterdag een heerlijke dag. We begonnen onze trip door Gent bij Graslei en Lorelei, vanaf de brug had je een prachtig uitzicht over deze kades en de rivier de Leie. Door het zonnige weer was het ontzettend druk langs het water, de terrassen zaten dan ook overvol. Overal op straat genoten mensen van een ‘Bels pintje’. Na een bezoekje aan het historisch centrum vervolgden wij onze weg naar de winkelstraat. De winkelstraat is niet ontzettend groot maar je vindt er alle grote, bekende ketens. Dankzij “Glamourday” scoorde ik nog een paar schoenen met 20% korting.

Let op: In België zijn alle winkels op zondag gesloten. Mocht je dus besluiten om een weekendje naar België te gaan, plan dan je winkeldag op zaterdag.

Na het winkelen streken we neer op een terras op de Korenmarkt. De Korenmarkt is een gezellig plein het oude centrum van de stad. Ook hier staan weer de meest prachtige oude huisjes met authentieke gevels. Daarnaast kun je hier op het plein heerlijk eten, er zijn genoeg hotspots te vinden. In de avond ga ik voor een Belgisch stoofpotje. Dit viel zo in de smaak dat we de volgende ochtend voor een uitgebreid ontbijt weer voor een terras op de Korenmarkt kozen.

Na het ontbijt bezochten we nog wat Chocolateries voor een paar heerlijke Belgische bonbons en doken we het industriële steegje van de stad in. De zogeheten “Graffiti street” ligt op een paar minuten lopen van de Korenmarkt. Dit steegje is ‘versierd’ met de meest kleurrijke graffiti kunstwerken en is dan ook de enige plek in Gent waar legaal graffiti gespoten mag worden. Hartstikke leuk om doorheen te wandelen. Zoek je een goed bereikbare historische stad waarbij je niet het idee hebt dat je overspoeld wordt met bezienswaardigheden? Ga dan voor het gezellige Gent!

 

3 Reacties

  1. 9 april 2018 / 12:36

    Wat leuk dat je in Gent geweest bent. Blijft ook echt zo’n mooie stad!

  2. 9 april 2018 / 17:52

    Gent zou ik graag nog eens willen zien, net als Antwerpen trouwens 🙂 Jullie hadden wel geluk met het weer!

  3. 9 april 2018 / 22:15

    Wat leuk dat je hier bent geweest, ik wil hier ook nog een keer heen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.