2018 | Mijn vakantie plannen

Mijn jaarlijkse vakantie planning verloopt ongeveer zo: Ik maak aan het begin van het jaar een bucketlist, probeer deze zo goed mogelijk op te volgen maar zwicht dan toch voor de eerste, beste aanbieding die voorbij komt. Ook dit jaar ga ik weer naar bestemmingen waarvan ik niet had gedacht dat ik deze de komende jaren zou bezoeken. Benieuwd waar ik heen ga? Lees dan verder.

MEI : SLIEMA, MALTA

De eerstvolgende vakantie die op de planning staat is een korte vakantie naar Malta. Deze bestemming stond dus niet op mijn bucketlist, sterker nog ik heb er ook nog nooit naar gekeken. Ik wilde graag op vakantie met Pinksteren omdat dit gunstig was met betrekking tot mijn vrije dagen. (De struggle van werken en het leed dat vakantiedagen hebben heet). Met Pinksteren kan ik 4 dagen weg zonder een vrije dag in te leveren, ideaal dus. Een week geleden stuitte ik op een goede aanbieding naar Malta. Malta(?) Geen idee of deze bestemming bij mij past. Maar door het zonnige vooruitzicht, een spotgoedkope prijs en zeer gunstige vliegtijden twijfelde ik geen moment, boeken dus. Mocht iemand dus tips hebben voor een korte vakantie naar Malta, ik hoor het graag.

JUNI : MALLORCA, SPANJE

In juni pakken mijn vriend en ik het vliegtuig naar Mallorca voor een heerlijke zonvakantie. Eens per jaar willen wij gewoon een vakantie die bestaat uit relaxen, waarbij we niet het gevoel hebben dat we van alles moeten zien of doen. Deze vakantie zal voornamelijk bestaan uit zonnen en zwemmen. Natuurlijk willen we ook wel een dagje een auto huren om het eiland te verkennen, mocht je dus nog tips hebben voor een dagje Mallorca, let me know. Ik heb al een aantal low-key niet toeristische strandjes op mijn lijstje staan!

JULI EN AUGUSTUS : LIGURIË, ITALIË

In juli en augustus pakken mijn vriend en ik weer de auto voor een roadtrip. Hoewel we ook echt van verre reizen houden, hebben we besloten om de verre reis elders in het jaar te plannen en in de zomer te gaan voor een autovakantie. Mijn favoriete Europese land is Italië. Ik houd van de natuur, de architectuur, de cultuur en uiteraard, het eten! Op onze bucketlist staan de prachtige dorpjes van ‘Cinque Terre’. We hebben dan ook besloten om dit jaar naar Ligurië te rijden. Ligurië is een regio aan de kust in het noordwesten van Italië. We hebben gekozen voor een zeer klein dorpje genaamd Moneglia, dit dorpje ligt direct aan het strand tussen Cinque Terre en de stad Genua in. In eerste instantie wilden we verblijven in een van de dorpjes van Cinque Terre zelf, maar dit werd door veel kennissen afgeraden vanwege de extreme drukte. Vandaar dat we nu hebben omgeboekt naar een rustig dorpje op 40km afstand van Cinque Terre. Vanuit dit dorpje gaat er rechtstreeks een trein naar de toeristische trekpleister én we kunnen vanuit hier ook makkelijk een dagje naar de stad Genua, waar ik ook heel benieuwd naar ben. Uiteraard rijden we niet in een keer naar Italië, we rijden eerst naar mijn ouders tweede thuis, en verblijven hier 5 dagen.

DE REST VAN HET JAAR

Bovenstaande reizen zijn de vakanties die nu vast staan. Ik hoop dat ik nog twee reizen aan dit 2018 lijstje mag toevoegen. Ik durf nu toch wel voorzichtig te zeggen dat het ‘afstuderen’ dichterbij komt en daarmee ook mijn droomreis naar New York, samen met mijn mama. Hier kan ik stiekem al zo naar uitkijken, het is echt mijn ultieme droom en dan heb ik hier ook nog eens keihard voor gewerkt (lees: gestudeerd). Als alles goed gaat, hoop ik dat ik in het najaar in het vliegtuig naar New York mag stappen.

Aan het eind van het jaar willen mijn vriend en ik weer een reis maken om wederom het nieuwe jaar aan de andere kant van de wereld in te luiden. Vietnam staat heel hoog op ons lijstje net als Sri Lanka (in combinatie met de Malediven) of de eilanden Hawaii of Fiji. De kans is groot dat ik dit jaar voor het eerst van mijn leven kerst niet thuis met mijn familie ga vieren, vorig jaar vertrokken we namelijk pas op 27 december naar Bali. Dit jaar valt kerst zo gunstig – daar zijn ze weer: die vervelende vakantiedagen – waardoor het echt een gemiste kans zou zijn als we hier geen gebruik van maken. To be continued.

 

Wat zijn jouw vakantie plannen voor dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.