Vietnam | Kerst in Phu Quoc | Alicia door Azië #6

We lopen op schema, eigenlijk lopen we zelfs voor op schema en daarom besluiten we om een extra bestemming aan onze reis toe te voegen. Het eilandleven bevalt ons wel dus we reizen door naar het eiland Phu Quoc in Vietnam.

Met de boot gaan we terug naar Sihanoukville om daar vervolgens 1 nachtje te blijven slapen. Terug bij de haven gaan we meteen onze paspoorten ophalen. Gelukkig, ze zijn er nog en weer terug in ons bezit! De volgende ochtend worden we alweer vroeg opgehaald om met de bus naar Phu Quoc te gaan. Een rit van 4 uur. Dat is tenminste wat ze ons vertelden…

4 uur werd 13 uur

Het is 7.20 en we worden opgehaald door een minivan bij ons hotel. Rond 08.00 uur stappen we over op een andere van en gaan we door naar onze eerste stop, Kampot. Tijdens deze rit kijk ik naar buiten besef ik mij in wat voor armoe deze mensen leven. Overal ligt afval en de mensen wonen hiertussen in krakkemikkige hutjes.

Rond 10.00 uur komen we aan in Kampot. Iedereen moet de van uit en om 10.30 komt er weer een andere van.

Leon en ik hebben inmiddels wel aardig honger, maar hebben alleen een rol oreo’s en twee zakken chips. Inmiddels zijn we wel gewent dat dit ons ontbijt of lunch is dus we zijn allang blij dat we iets te eten hebben. We gaan verder. Waar er eerst 10.30 werd gezegd vertrekken we pas om 12.00 uur. Eenmaal bij de Vietnamese grens begint het volgende avontuur… We moeten 2 uur wachten totdat we over de grens mogen. Vanuit daar reizen we door naar de haven waar we weer 2,5 uur moeten wachten op de boot. We hebben een slowboat dus na 5 uur op de boot komen we eindelijk aan bij de haven van Phu Quoc, waar overigens geen taxi te bekennen is. Dankzij een lift van iemand op de boot komen we na 13 uur reizen eindelijk aan bij ons hotel.

Tot zo ver onze stranddag

De volgende dag willen we lekker naar het strand. We zijn al vroeg wakker dus kunnen ook lekker op tijd naar het strand. Al snel komen we erachter dat het overgrote deel van het strand privé is, je mag hier alleen liggen als je een gast van het desbetreffende hotel bent. We kunnen helemaal geen plekje vinden en gaan dus maar ergens koffie drinken. Als we een leuk tentje hebben gevonden zegt Leon ineens: “Wat heb je op je rug?” Ik kijk snel en denk dat het zweet is, maar ik krijg het er niet van af….Leon kijkt op mijn rug en ziet overal blaasjes op de plek waar mijn rug verbrand was. Daar gaat onze stranddag… Ik moet echt even uit de zon blijven.

Underground feestje in een villa op kerstavond

In de avond hebben we afgesproken met 2 Nederlandse jongens die we hebben ontmoet tijdens onze busrit. We willen met z’n allen wat leuks doen. Leon en ik waren al 2 keer aangesproken op straat voor een of ander feest in een villa. Samen met die 2 jongens gaan we naar dat feest. Eenmaal daar aangekomen weten we niet wat we zien…we zijn op een soort Russisch underground techno feestje beland. Het feest is super raar maar wel heel gezellig….We drinken wat cocktails, het is tenslotte kerstavond!

Kerst in Phu Quoc

Het is eerste kerstdag en vandaag hebben we afgesproken met een vriendin die we uit Zoetermeer kennen! We willen een scooter huren en dan langs verschillende watervallen. Helaas voorspellen ze storm. We besluiten om gezellig te gaan lunchen. Het is zo gek om mensen uit je eigen omgeving nu aan de andere kant van de wereld te zien.

In de avond gaan Leon en ik lekker uiteten. Overal hangt kerstversiering, maar toch missen we het echte kerstgevoel van thuis. Ook uiteten gaan is niet meer echt bijzonder, want dat doen we elke avond (luxe leven). Na het eten gaan we weer terug naar het hotel. De regen heeft het eiland bereikt en we zijn echt zeiknat als we bij het hotel aankomen. Na een heerlijke douche gaan we FaceTimen met onze ouders en daarna gaan we lekker in bed series kijken.

Coconut Prison

De volgende dag is het weer nog steeds niet best. Het waait mega hard en het regent ook nog een klein beetje. We besluiten om toch wel een scooter te huren en richting Coconut Prison te gaan. Dit was tijdens de Vietnam oorlog een van de grootste gevangenkampen van het land. Eenmaal daar aangekomen zijn we helemaal verwaaid en is Leon zijn trui echt helemaal nat. De temperatuur is gelukkig wel goed dus het maakt ons niet zoveel uit.

Het terrein van de prison staat vol met een soort bunkers met poppen. Alle poppen beelden iets uit, wat meestal met een marteling te maken heeft. Ondanks dat de poppen echt heel erg nep zijn is het heel indrukwekkend en ook best wel heftig om hier te lopen. Het is echt bizar wat ze soms met mensen hebben gedaan.

Na de Coconut Prison gaan we terug om wat te eten. De terugweg is nog erger dan de heenweg, het waait zo hard! Door de tropische storm hebben de restaurants veel dingen niet omdat de vracht niet is aangekomen. We eten snel wat simpels en gaan lekker terug naar het hotel.

Next stop: Mūi Né – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.