Rotterdam | Overnachten op 100 meter hoogte

Begin maart vierden mijn vriend en ik mijn belated birthday op grote hoogte, namelijk op de Euromast. De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en sinds 1960 hét icoon van Rotterdam. Natuurlijk kende ik de Euromast al, maar eigenlijk was ik nog nooit op de toren geweest. Dat je er ook kon overnachten – de suites bestaan al sinds 2005 – was voor mij helemaal een verrassing.

Rotterdam is naast mijn hometown Den Haag toch wel mijn favoriete stad in Nederland. Extra leuk dus om deze stad een keer vanuit een andere angle te bekijken. Eenmaal aangekomen in Rotterdam checkten we rond 3 uur in en kregen daarna een korte rondleiding door de suite.

STAR SUITE

Wij verbleven in de suite ‘Stars’ en het eerste wat opvalt zodra je binnenstapt zijn de gigantische ramen. Langs de gehele lengte van de kamer zijn ramen van de grond tot aan het plafond die een fantastisch uitzicht bieden over de stad, je zit immers op 100 meter hoogte! Houd er wel rekening mee dat de suite aan het uitkijkplatform grenst. Van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds is dit platform toegankelijk voor publiek en de ramen zijn niet geblindeerd. Voor een beetje privacy is het dus wel echt nodig om de gordijnen dicht te doen, anders kan iedereen gewoon naar binnen gluren. Na 10 uur ’s avonds heb je het balkon voor jezelf en kun je genieten van de verlichte stad.

Verder is de suite van alle gemakken voorzien. Er staat een gigantisch bed in de kamer en ook de minibar, tv en – heel belangrijk – wifi ontbreken niet. Voor mij was het hoogtepunt van deze suite toch wel het bubbelbad. Ik kan intens genieten van in bad liggen, dus dit was voor mij toch wel echt ultiem relaxen. De gigantische – en zachte – handdoeken, de badjas en de witte slofjes die klaarstaan als je uit bad stapt maken het gevoel van luxe compleet.

Nadat wij hadden gedineerd in de Brasserie – dit is het restaurant op de Euromast en bevindt zich een etage onder de suites op 96 meter hoogte – kregen we ook nog een fles champagne met hapjes op de kamer. Tijdens het inchecken mag je zelf aangeven wanneer je dit op de kamer wil ontvangen. Ook kun je kiezen of je wil ontbijten in de Brasserie of op de kamer. Wij kozen voor het laatste en kregen een kaart waar we konden kiezen wat we graag wilden eten en dit werd ’s ochtends zo de kamer binnengereden. Ideaal!

Vanuit de suite heb je constant toegang tot het balkon en als het helder weer is schijn je zelfs 30 kilometer ver te kunnen kijken. Dit geluk hadden wij helaas niet, want het was ontzettend grauw weer en vooral ook heel erg koud. Ik had geloof ik een beetje onderschat hoeveel wind er staat op zo’n grote hoogte… Een leuke verrassing toen we wakker werden was wel de sneeuw die er lag en dat maakte het uitzicht toch nog wel even extra speciaal. Foto’s maken op het balkon met dit weer is alleen niet aan te raden, want koud en wind zijn een understatement.

Persoonlijk vind ik de Euromast niet het meest mooie gebouw, maar het uitzicht over de stad maakt veel goed. De suites zijn echt de moeite waard om een keer te overnachten als je even iets anders wil dan een gewoon hotel in Rotterdam. Ook de locatie is ideaal. Er ligt een tramhalte en metrostation op loopafstand en je staat binnen 10 minuutjes in het centrum. Ik wil zeker nog een keer terug om op een mooie zomeravond de zon onder te zien gaan!
De Euromast – Parkhaven 20, Rotterdam

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Cindy Muus 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER CINDY MUUS

Cindy is 23 jaar en al haar hele leven woonachtig in het Haagse Scheveningen. Op dit moment is ze bezig met het afronden van haar Communicatie opleiding. Daarnaast schrijft ze sinds 3 jaar maandelijks blogs voor een grote mode-(web)shop. In haar vrije tijd bezoekt ze graag – nieuwe – steden. Ze struint dan ook centrum voor centrum af, op zoek naar de leukste winkels en tentjes, zowel in het binnen- als buitenland. Om haar avonturen te delen, klimt ze af en toe in de pen voor thenextstop.nl.

Volg Cindy hier op Instagram en LinkedIn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.