Den Haag | 3x de beste dim sum restaurants


Chinatown in Den Haag is een begrip in de Hofstad en ver daarbuiten. Den Haag is het walhalla van Nederland als het gaat om Chinese restaurants en winkels. De Chinese keuken is een van mijn favoriete keukens, en dan heb ik het niet over de Chinese bami of nasi maar over Dim Sum. Dim sum is eigenlijk niets anders dan kleine gestoomde en (soms) gefrituurde hapjes bestaande uit vis, groenten of vlees, je kunt het dus eigenlijk vergelijken met tapas. Mijn vriend en ik zijn er gek op, regelmatig strijken wij dan ook neer in een van onderstaande restaurants voor een uitgebreide lunch of simpel diner.

WOENG KEE

Mijn favoriet is beslist Woeng Kee vanwege het ruime aanbod. De kaart is overzichtelijk én makkelijk te begrijpen dankzij ondersteunende foto’s. Toch handig, aangezien de gemiddelde Nederlander geen wijs kan uit de namen van de Chinese gerechten. Favoriet in dit restaurant zijn de flensjes gevuld met cha sieuw.
Gedempte Gracht 319, Den Haag 

MING DYNASTY

Ming Dynasty ligt eigenlijk nét iets buiten Chinatown en bevindt zich op het Spui. Ondanks dat dit restaurant niet in het hart van Chinatown ligt, doet de Chinese keuken zeker niet onder voor de andere restaurants. Het is wel even puzzelen, niet bij alle gerechten staan foto’s en daarnaast staan sommige gerechten niet op de kaart. Eén tip: vraag naar de maisvis, dit gerecht staat niet op de kaart maar is ontiegelijk lekker.
Spui 170, Den Haag 

KEE LUN PALACE

Kee Lun palace is een begrip onder de Chinezen heb ik me laten vertellen. Alle Chinezen uit de buurt van Den Haag e.o. zijn bekend met Kee Lun of eten er graag. Hoewel je bij bovengenoemde restaurants makkelijk binnen komt lopen, is het bij Kee Lun Palace altijd druk, reserveren is dus aan te raden. De gestoomde gerechtjes bij Kee Lun zijn harstikke vers. Daarnaast staat Kee Lun bekend om zijn ‘seafood’, sla hier de Hakau en de Fu Pei Kuen (beide garnalen) dan ook niet over.
Wagenstraat 95, Den Haag 


Een kleine disclaimer: mocht je in een van deze restaurants gaan lunchen of dineren, verwacht dan geen ultieme restaurantbeleving. De restaurants zijn eenvoudig en sfeerloos ingericht. Hetzelfde geldt voor de service. Over het algemeen is er weinig contact en gastvrijheid vanuit het personeel. Het draait hier echt puur en alleen om het eten, accepteer dit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.