Cambodja | De verborgen parel Koh Rong | Alicia door Azië #5

Na 4 dagen Siem Reap is het tijd om door te reizen naar het eerste eiland, Koh Rong. Dit hippieachtige eiland is nu nog in zijn puurste vorm. Er zijn geen wegen, geen politie, geen ziekenhuis, echt helemaal niets. Echter is een deel van het eiland nu in handen van een Chinees die het eiland wil omtoveren tot een soort Koh Phi Phi. Binnen nu en een paar jaar zal dit eiland een vliegveld, een tankstation, wegen enzovoorts hebben.

WAT?! Paspoorten inleveren?

Rond 20.00 uur pakken we de nachtbus naar Sihanoukville. We stappen de bus in en zien meteen dat er een beneden- en een bovenbed is. Wij hebben een bovenbed en vinden dat eigenlijk wel relaxt, lees: geen vieze voeten die met het trappentje naast je gezicht naar beneden gaan. Al snel komen we er weer achter dat schijn bedriegt. Direct boven ons zit een enorme airco die weer de hele nacht op ons staat te blazen. Het is echt super koud!

De volgende ochtend komen we aan in Sihanoukville. Uiteraard staan er meteen 100 tuktuks klaar om ons te vervoeren. We stappen in de tuktuk en rijden richting een kantoor om alvast ons visum te regelen voor Vietnam. Eenmaal daar aangekomen vragen ze ons om ons paspoort en zeggen ze dat ze die moeten opsturen voor het visum. Dit had ik wel al op internet gelezen, maar toch vinden we het niet echt een prettig idee. Omdat we geen andere keuze hebben leveren we onze paspoorten in en gaan we verder naar de haven. Eenmaal bij de haven kopen we onze tickets voor de boot naar Koh Rong en 2 uur later komen we aan op het eiland.

Wat een plaatje

De haven van Koh Rong ziet er super gezellig uit. De blauwe zee, de palmbomen en gekleurde hutjes maken mij meteen vrolijk. Ik geniet enorm! We hebben een bungalow geboekt op ‘coconut beach’, echter, door de ruwe zee is het bijna onmogelijk om daar te komen. Daar staan we dan, in het paradijs, gestrand met onze backpacks op zoek naar een slaapplek. In een restaurantje kunnen we snel een andere bungalow hier in de buurt boeken.

We dumpen onze spullen in de kamer en gaan heerlijk op het strand liggen. Het is echt een bounty strand met helder blauw water. Het strand is voor mij echt een gevoel van vakantie en dit gevoel heb ik wel een beetje gemist de afgelopen weken. In de middag worden we aangesproken door een meisje voor een pub crawl. Voor 8 euro mogen we mee op kroegentocht, krijgen we shots, een shirt en is er o.a. een beerpong toernooi. We besluiten om gezellig mee te gaan!

Pub crawl

Om 20.00 uur verzamelen we bij een rooftop. Het uitzicht vanuit daar is geweldig en gelukkig is er ook een behoorlijke opkomst. Zodra de groep compleet is vertrekken we naar de eerste kroeg. In de eerste kroeg is ook meteen het beerpong toernooi. 2 Nederlandse dames zoeken nog 2 mensen voor in hun team, wij sluiten bij hun aan. Al snel blijkt dat de tegenstanders ook Nederlands zijn en zo hebben we ineens een groep. De eerste pot winnen we, maar helaas verliezen we de tweede pot. Daarna is het tijd om door te gaan naar de tweede kroeg. Daar worden we meteen ontvangen met shots. Het is super gezellig met onze ‘Nederlandse’ groep, maar na de 4e kroeg zijn Leon en ik allebei wel een beetje moe dus gaan we lekker naar bed.

Het verborgen pareltje, Long Beach

Vanaf ons strand, Koh Toch Beach, zijn er drie opties om op Long Beach te komen. Je kan een uur door de jungle lopen, een uur om de jungle heen lopen of je kan in de middag de boot pakken. Wij gingen een uur om de jungle heen lopen. Onderweg kom je nog verschillende stranden tegen waaronder een echt hippie strand waar regelmatig underground feestjes worden gegeven. De weg naar het strand is best wel leuk om te lopen, maar vergeet niet om voldoende water en wat te snacken mee te nemen.

Na een uurtje lopen zien we een geweldig strand. Extreem blauw water en hagelwit zand…wat is dit mooi! Opvallend is dat iedereen op dit eiland over dit strand praat, maar als we daar zijn is er bijna niemand. We leggen onze spullen neer en gaan meteen het water in. In de middag gaat er een boot terug naar ons strand. Wij dachten dat hij rond 4 uur zou gaan maar eenmaal bij de opstapplaats zeggen ze dat hij niet gaat. We besluiten om weer terug te lopen. Op de heenweg hadden we ons goed ingesmeerd, maar op de terugweg zijn we dat helemaal vergeten. Eenmaal terug bij onze bungalow zie ik al snel dat mijn rug vuurrood is, au! Ik ben denk ik nog nooit zo erg verbrand.

Bezoek Koh Rong nu nog in zijn puurste vorm

Zoals ik in het begin al zei zal het eiland de komende jaren enorm veranderen. Dus als je de kans hebt om dit pareltje binnenkort nog te bezoeken? Zeker doen! Het is even back to basic, maar het heeft echt zijn charme. De mensen daar zijn enorm aardig en laidback. Daarnaast zijn de stranden echt prachtig. Je bevindt je hier echt in een klein paradijs.

Next stop: Phu Quoc, Vietnam – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.