Wanderlust | Vragen over reizen

Welke paspoortstempel vind ik het belangrijkst? Welke drie dingen vergeet ik beslist niet als ik op vakantie ga? Wat voor type ben ik eigenlijk op reis? Leuke vragen om over na te denken en nog leuker om in te vullen! In dit artikel kom je meer te weten over mij, als reiziger.

WELKE PASPOORTSTEMPEL KOESTER JE HET MEEST?

Dat zijn sowieso de twee stempels van Indonesië. In één jaar ben ik maar liefst twee keer naar een van de meest verre uiteinden van de wereld gevlogen. In augustus maakte ik kennis met Indonesië, ik begon op Java en reisde vanuit daar door naar Bali. Bali had in die paar dagen mijn hart gestolen, met als resultaat dat ik in december weer in het vliegtuig stapte naar het eiland. Ik was bang dat Bali de tweede keer zou tegenvallen maar niets is minder waar, ik vind het er heerlijk. De eerstvolgende keer dat we gaan willen we er graag voor een langere tijd verblijven. Een maandje of 3? Zou fijn zijn!

WELKE VAKANTIE VIEL HET MEEST TEGEN?

Een vakantie is mij qua bestemming nog nooit echt tegengevallen. Wel hebben er zich weleens onvoorziene situaties voorgedaan waardoor een vakantie vervelender werd en de onbezorgde vakantie uitdraaide op veel geregel en gebel.

REIS JE HET LIEFST MET HET VLIEGTUIG, TREIN OF AUTO?

Jeetje, als ik met de auto of trein overal net zo snel zou komen als met het vliegtuig dan kies ik beslist voor de auto of trein. Helaas is dat niet het geval… dus kies ik voor het vliegtuig, simpelweg omdat het vliegtuig me overal naartoe kan brengen, maar dat is dan ook echt de enige reden. Ik schreef al eens eerder een artikel over mijn haat/liefde verhouding met vliegen.

WAT ZIJN JOUW TOP 3 TRAVEL ITEMS?

Mijn camera, mijn iPhone en mijn GoPro. Ik stap echt niet in het vliegtuig zonder deze drie dingen in mijn handbagage, een van de leukste dingen om te doen op vakantie is foto’s maken, vind ik. Ik kan daar echt úúúren mee bezig zijn. Daarnaast heb ik de afgelopen vakantie voor het eerst een filmcamera meegenomen, achteraf vond ik het jammer dat ik niet nog meer gefilmd heb, het was zo leuk!

HOTEL OF HOSTEL?

Hotel zonder twijfel. Ik houd van reizen maar ik ben wel erg gesteld op mijn privacy. Ik kan niet genieten van mijn vakantie als ik aan het eind van de avond niet terugkom in een hotelkamer of eigen appartement. Ik moet er niet aan denken om mijn badkamer te moeten delen of – nog erger – mijn slaapkamer, brr.

ALTIJD NAAR DEZELFDE BESTEMMING OF NIEUWE PLEKKEN ONTDEKKEN?

In principe word ik altijd getriggerd door nieuwe bestemmingen, mijn bucketlist is dan ook eindeloos. Maar, er zijn wel een aantal plekken die mijn hart gestolen hebben en waar ik zeker nog eens naar terug wil. Tot nu toe zijn dat de volgende bestemmingen: IJsland, ik heb nog te weinig van het land gezien. Fuerteventura, mijn favoriete low-key vakantie eiland in Europa. Napels, mijn meest favoriete Italiaanse stad, het eten, de mensen en de historie, ik houd ervan! Last but not least, Bali uiteraard, mijn meest favoriete plekje op de wereld (tot nu toe).

BEREID JIJ JEZELF GRONDIG VOOR OP DE REIS OF ZIE JE HET WEL TER PLEKKE?

Het zit in mijn aard om me grondig voor te bereiden. Ik verdiep me van te voren goed in de bestemming – zeker als ik er nog niet geweest ben – en kijk naar de bezienswaardigheden en naar de mogelijkheden. Alles om ervoor te zorgen dat ik niet de mooiste en minder toeristische plekjes op de bestemming misloop. Mijn vriend (voornamelijk mijn reispartner) remt mij hier gelukkig wel in af waardoor we dingen ook nog op zijn beloop laten.

FAVORIETE TRAVEL WEBSITE

Ik check regelmatig Momondo voor goedkope vliegtickets, waarom? Dat lees je in dit artikel.

MET WIE WIL JE NOG EEN KEER OP REIS?

Ik heb niet echt een lijst met personen met wie ik nog graag op vakantie wil, tuurlijk zijn er wel een aantal vriendinnen waar ik zo mee in het vliegtuig zou stappen, maar echt concrete plannen zijn er nog niet. Wel zou ik graag nog eens als gezin, dus met mijn ouders, broertje, schoonzusje en mijn vriend, een verre reis willen maken. Mijn familie zijn niet zulke wereldreizigers en zoeken de vakanties graag dichter bij huis, in Zuid-Europa bijvoorbeeld. Niets mis mee, maar het lijkt me zo prachtig om hun Bali eens te laten zien, zodat ze niet alleen maar mijn verhalen moeten aanhoren maar er ook écht geweest zijn en het een herinnering van ons allemaal wordt.

WELKE BIJZONDERE PLEK VERGEET JIJ NIET MEER?

Dat zijn er drie, te beginnen met IJsland. Samen met mijn beste vriendin reisde ik af naar dit prachtige (ei)land. Na ons bezoekje aan de toeristische Blue Lagoon reden we, met onze favoriete oldskool hits door de speakers, verder richting de gouden driehoek. We reden letterlijk door een niemandsland, het landschap was zo bizar mooi en het leek wel eeuwen te duren voor we weer iemand tegenkwamen. Dat was zo bijzonder, dat we zelfs de auto midden op de weg durfden stil te zetten om even te genieten van het prachtige uitzicht. Een ander favoriete plek was de wandeling vanaf de top van Castel Nuovo in Napels. Mijn vriend en ik kozen er heel impulsief voor om niet via het toeristische wandelpad terug naar het centrum te wandelen, maar via een oude Napolitaanse wijk. Dit resulteerde in een wandeling bestaande uit honderden traptreden, langs de meest kneuterige huisjes en prachtige vergezichten waar – wederom – weer niemand te bekennen was. Geen hordes toeristen, alleen af en toe een local die met boodschapjes voorbij kwam gewandeld en ons verbaasd aankeek. De laatste plek waar ik echt bizar gelukkig van werd was ons bezoek aan de Tibumana waterval op Bali. Ik zocht op internet naar (onbekende) watervallen op Bali en stuitte op dit prachtige plekje. Samen met mijn vriend wandelden we naar beneden, de jungle in, richting de waterval. We liepen langs stromende beekjes, over bamboebruggetjes en tussen de mooiste planten die bezaaid waren met hagedissen richting deze prachtige waterval. Het mooiste van alles? Er was helemaal nie-mand. Hier heb ik zo intens van genoten. Het valt me nu wel op dat alle plekken die omschreven zijn, plekken zijn waar ik alleen met mijn reisgenoot was. Wellicht is dat toch het mooist! Samen op een plek zijn die je op dat moment met niemand anders hoeft te delen, zo bijzonder.

WELKE VAKANTIES STAAN ER OP DE PLANNING?

In juni gaan mijn vriend en ik op zon-zee-strand vakantie naar Alducia, Mallorca. Eens per jaar moet er wel een zon- en lui-vakantie tussen zitten. In de zomer gaan we roadtrippen. via het zuiden van Duitsland reizen we naar Cinque Terre in Italie, een bestemming die hoog op mijn bucketlist staat. Eind december willen we graag weer een verre reis maken naar Azië of Jordanie. Dan heb ik tussen de maanden augustus en december nog plek voor een weekje vrij, waar en hoe we die gaan besteden weten we nog niet.

1 Reactie

  1. 26 februari 2018 / 11:21

    Je hebt al zoveel moois van de wereld gezien zo jaloers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.