THAILAND | HET ULTIEME VAKANTIEGEVOEL IN PAI | ALICIA DOOR AZIE #3

Onze derde en laatste bestemming in Thailand is Pai. In het hoge noorden van Thailand ligt dit kleine, bergachtige hippie-stadje. Een van de must-sees daar is de Pai Canyon. Ook deze bezienswaardigheid staat hoog op onze bucketlist. 

Vanuit Chiang Mai reizen veel backpackers door naar het mooie Pai. Na wat research over de vervoersmiddelen van Chiang Mai naar Pai besluiten we om met de minivan te gaan. Deze optie wordt niet echt aangeraden, maar is wel het makkelijkst. De weg loopt dwars door de bergen en bestaat uit 762 bochten.

Een helse rit

Na een helse rit van 5 uur, waar je spontaan wagenziek van wordt, komen we aan in het prachtig mooie Pai. We lopen meteen naar een tentje voor een taxi naar ons hotel, maar worden daar geweigerd. Dit is ons nog nooit gebeurd hier. Normaal staan de chauffeurs te springen en te dringen. Deze chauffeur vertelt ons echter dat we moeten lopen; rechtdoor, over de bamboebrug en dan weer rechtdoor. Verbijsterd van wat er net gebeurt is volgen we toch maar zijn instructies op. Het is gelukkig maar 5 minuten lopen.

Het hotel ziet er fantastisch uit. Het zijn allemaal bungalows op poten met een een soort veranda en een hangmat! De kamer en de badkamer zien er ook echt geweldig uit, wat een luxe. In de avond gaan we het stadje in. De hele straat is omgetoverd tot de Pai walking street. Je kan in de hele straat allemaal verschillende soorten streetfood eten. Van een broodje falafel en cheesy fries tot echte Thaise pad thai.

Pai Canyon

We hebben een tour geboekt waarbij we langs alle highlights van Pai gaan. Zoals gewoonlijk zitten we weer lekker opgepropt in een minivan, lees: als sardientjes in een blik. We beginnen bij een viewpoint op een berg. Het uitzicht is prachtig en na wat foto’s gaan we door naar het tweede punt, de Lod Cave. Het is indrukwekkend, in de grotten vind je eeuwenoude muurschilderingen, doodskisten en een enorme ondergrondse rivier.

Na de Lod Cave is het tijd om door te gaan naar een hot spring. Hier heb ik mij stiekem toch wel een beetje op verheugd. Eenmaal daar aangekomen is het prachtig maar enorm druk. Het water is heerlijk warm, maar doet mij toch een beetje denken aan het eerste stuk van de zee. Het stuk waar je toch altijd het idee hebt dat het verwarmd is omdat iedereen erin plast. Goed, die gedachte moet ik maar snel weer loslaten.

Last but not least, is het tijd om af te sluiten bij de Pai Canyon. Deze canyon staat bekend om zijn extreem smalle paden met aan weerszijden enorme afgronden. Het is een flinke klim om op de canyon te komen, maar het is het meer dan waard. Wat een prachtig uitzicht! De smalle paden maken het spannend en je moet ook echt wel goed oppassen, maar het is echt een aanrader. De zonsondergang is prachtig.

Het nachtleven van Pai

Het nachtleven van Pai is goed. Elke avond kan je wel ergens een drankje of een dansje doen. Als je hier op reis bent vergeet je al snel de dagen omdat elke dag voelt als zaterdag. Nietsvermoedend gaan wij in de avond gezellig een drankje doen. Na een aantal cocktails merken we dat onze “groep” ineens enorm groot is geworden. We staan met mensen uit Nederland, België, Engeland, de Filipijnen en Canada en besluiten om gezamenlijk af te sluiten in een van de bekendste barretjes van Pai, de ‘Don’t cry’ bar. Eenmaal terug in onze bungalow trekken we nog een zak chips open en beseffen we ineens… Het is maandag! Dít is het ultieme vakantiegevoel. Next stop: Siem Reap, Cambodja – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

1 Reactie

  1. Joke Bijl
    14 februari 2018 / 18:35

    Leuk stuk! Haha, zo’n bochtige weg, leuk als je nog zo lekker jong bent. Ik moet er nu niet meer aan denken! Fijn dat jullie zo genoten hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.