THAILAND | OLIFANTEN VERZORGEN IN CHIANG MAI | ALICIA DOOR AZIE #2

Chiang Mai is de bekendste culturele stad van Thailand én onze tweede bestemming. Met de nachttrein reisden we van het drukke en chaotische Bangkok naar Chiang Mai. Chiang Mai staat bekend om de cultuur én om de olifantenparken.

Aankomst in Chiang Mai & Night market

Eenmaal op het station in Chiang Mai gaan we eerst op zoek naar een taxi. Op weg naar de plek waar de taxi’s staan vraagt iemand waar we naartoe moeten. Ik zeg in welk hotel wij zitten waarop zij zegt dat ze ons daar gratis naar toe brengt. Met enige achterdocht stappen we toch in de auto en wat blijkt?! Ze brengt ons echt gratis naar het hotel. Uit dankbaarheid geven we haar toch nog wat geld.

We worden opgevangen door een vrouw bij de receptie. Ze komt eigenlijk meteen met de mededeling dat het hotel aan het verbouwen is en dat we eventueel gratis mogen annuleren. In de lobby van het hotel kunnen we gelukkig een ander hotel boeken.

In de avond is het tijd voor streetfood op de night market van Chiang Mai. In Bangkok hebben we dit niet echt gedaan dus het wordt hoog tijd om dat eens een keer uit te proberen. Op de night market is een stuk waar alle eettentjes bij elkaar komen. Overal staan goedkope tafels met van die plastic zwembad stoelen. We betalen 4 euro voor 2 gerechten, en wauw wat is het lekker! Ik weet niet precies wat we besteld hebben, maar het is veruit het lekkerste wat we tot nu toe hebben gegeten.

Elephant Nature Park

De volgende dag is het dé dag! Tijd om naar de olifanten te gaan! Hier kijken we al zó lang naar uit, deze ervaring staat met stip op nummer één van onze bucketlist. Eenmaal bij het park aangekomen komen de olifanten helemaal enthousiast naar onze minivan. Er zijn in totaal 3 olifanten, 2 grote en 1 kleine. Waar ik het nog een beetje spannend vind, staat Leon al te glunderen. Wat zijn ze groot en wat een ervaring om ze van zo dichtbij mee te maken!

Nadat we onze spullen in het huisje hebben gelegd gaan we rijstballen maken. Als de rijstballen klaar zijn gaan we naar de olifanten om ze te voeren. Het is de bedoeling dat je de rijstbal in de bek van de olifant legt. Volgens de verzorgers kan er niks gebeuren want ze hebben daar geen tanden zitten, maar ik vind het allemaal maar een beetje eng. Uiteraard valt mijn rijstbal op de grond, omdat ik mijn hand te snel wegtrek #heldopsokken.

Na het voeren van de rijstballen gaan we met de olifanten door het park lopen. Je krijgt een tas met fruit voor onderweg waarmee je de olifanten kunt voeren. De kleinste olifant is het enthousiast. Op het moment dat je het fruit uit je tas haalt staat deze ‘kleine’ alweer naast je om het op te eten. Na de wandeling is het tijd voor de lunch. De olifanten gaan lekker de modder in en wij gaan terug naar het huisje om te eten. Na de lunch is het tijd om de olifanten te wassen. De olifanten vinden het heerlijk in het water en springen ook gewoon rustig op elkaars rug. Dit is echt een van de vetste dingen die we ooit hebben gedaan!

Wil jij ook een keer een bezoekje brengen aan de olifanten?

Dat moet je zeker doen! Het is echt een once in a lifetime ervaring. Wij zijn naar Elephant Nature Park geweest, dit is een van de betere parken. Ze hebben in totaal 3 opvangplekken, maar op alle plekken kan je ongeveer dezelfde tour boeken (voeren, wandelen en wassen).  Daarnaast kan je kiezen uit 5 pakketten o.a. single day visit en overnight. Wij hebben een single day visit gedaan en we betaalden ongeveer € 64,- p.p. Alle pakketten kan je hier vinden. Een tip; online zijn veel data al niet meer beschikbaar, hier hadden wij ook last van. Wij zijn gewoon langs gegaan op het kantoor te Chiang Mai. Dit was Chiang Mai, tijd om door te reizen, de volgende stop is Pai! To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

2 Reacties

  1. Joke Bijl
    4 februari 2018 / 14:59

    Leuk hoor, goed geschreven!

  2. Noah
    4 februari 2018 / 17:14

    Leuk artikel weer! Ik ga binnenkort ook naar Thailand en dit staat zeker op het lijstje, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.