PARIJS | STRUINEN DOOR DE STRAATJES VAN MONTMARTRE

Montmartre is een van mijn favoriete wijken in Parijs. Het is een andere wereld, weg van de luxe en de statische klasse die het centrum van de stad uitstraalt en op naar de vrijheid en de kunst! De wijk Montmartre is een wijk gelegen op een heuvel en in het begin van de 19e eeuw strijken verschillende (en later, iconische) kunstenaars hier neer.

HEEL CLICHÉ, MAAR LAAT JE SCHILDEREN

Het mag dan wel echt ontzettend toeristisch zijn, maar je kunt Montmartre niet verlaten zonder een karikatuur van jezelf. Op iedere hoek van de straat vind je een kunstenaar die jou maar al te graag portretteert. Iedere tekenaar heeft zijn eigen stijl, ga dus niet voor de eerste de beste maar kijk naar het aanbod en beslis dan welke tekenaar het best bij jou past.

DRINK EEN BIERTJE OP EEN VAN DE KNEUTERIGE PLEINTJES

Strijk neer op een van de terrassen op een van de gezellige pleintjes of straten die Montmartre rijk is. In tegenstelling tot in het centrum lijkt het alsof iedereen hier op straat leeft. Een ding kan ik je wel vertellen, een goedkoop biertje ga je hier niet vinden maar het is dan ook wel echt een iconische plek waarbij je even kunt genieten van wat er om je heen gebeurt.

PAK DE TRAPPEN

Montmartre ligt op een heuvel, een hele stijle en hoge heuvel… Om écht het gevoel te krijgen van deze wijk moet je de moderne kabelbaan overslaan en gewoon, met de benenwagen, naar boven wandelen. De kabelbaan gaat namelijk rechtstreeks van beneden naar boven waardoor je het hart van de wijk overslaat en dat is zonde! Het is een redelijk pittige klim maar hierdoor loop je wel door alle schattige straatjes. Bedenk even hoe het is om hier te wonen, locals van alle leeftijden lopen deze trappen ook op en af, dus dan kun jij als toerist jezelf er echt wel even toe zetten om zelf naar de top – de Sacre Coeur – te klimmen.

EINDIG BIJ DE SACRE COEUR

Als je dus inderdaad lopend naar boven bent gekomen eindig je bij de Sacre Coeur. Deze prachtige, witte basiliek is de klim zeker waard! Het is een bijzonder mooi en iconisch gebouw. Daarnaast heb je vanaf het plein van de Sacre Coeur een prachtig uitzicht over de stad Parijs. Het loont dan ook zeker om deze plek met zonsondergang te bezoeken, onwaarschijnlijk mooi!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.