Cambodja | Zonsopkomst bij Angkor Wat | Alicia door Azië #4

Tijd voor een nieuw land, we zijn in Cambodja. Het land van de bekende Angkor tempels in Siem Reap en de Killing Fields in Phnom Penh. Het is een land met een heftige geschiedenis en misschien wel één van de armste landen ter wereld. Tijdens onze reis bezoeken wij twee plaatsen in Cambodja, Siem Reap en Koh Rong.

In 24 uur van Pai naar Siem Reap

In Pai (Thailand) stappen we in de ochtend weer in de minivan voor een helse rit terug naar Chiang Mai. Nu weet ik het zeker…alle chauffeurs zijn echt knettergek hier. Deze chauffeur rijdt nog harder dan de chauffeur op de heenweg. Dit zorgt er wel voor dat deze rit nu maar 3 uur duurt in plaats van 5 uur. Het is middag en we hebben geen hotel waar we onze backpacks kunnen laten, vanavond pakken we de nachttrein terug naar Bangkok. We eten en drinken wat in een cafeetje en hebben ondertussen contact met vrienden waarmee we hebben afgesproken in Siem Reap. Rond een uur of 6 stappen we op de nachttrein naar Bangkok. We hebben een nieuwe trein en alles ziet er net even wat luxer uit. Helaas blaast er de hele nacht een airco op volle toeren in mijn gezicht, waardoor ik vrijwel niet kan slapen.

Rond kwart voor 8 komen we aan in Bangkok. We willen het vliegtuig van 10 uur pakken naar Siem Reap. We spreken de eerste de beste taxichauffeur aan en hij crosst ons zo naar het vliegveld. Met ons laatste Thaise geld kopen we snel tickets en gaan we in een oneindig lange rij staan om in te checken. We redden het allemaal maar net, maar om 10 uur zitten we in het vliegtuig en gaan we de lucht in.

Het overkomt iedereen…ziek worden op reis

Eenmaal in Cambodja gaan we meteen naar het hotel en hebben we echt heerlijk geslapen. Na een uitgebreid ontbijt de volgende dag voel ik mij ineens super slecht. Al mijn spieren doen pijn, ik heb last van mijn maag en ik heb mega hoofdpijn. Ik lig de hele middag op bed te slapen en in de avond ga ik er alleen uit om even wat te eten. Dit is niet hoe ik onze dagen met onze vrienden had voorgesteld. We wilden lekker met zijn allen eten en natuurlijk feesten, maar dat zit er helaas niet in.

Zonsopkomst bij de Angkor Wat

De volgende ochtend voel ik me nog steeds ziek, maar ik besluit toch op te staan want er staat een bezoek aan de tempel ‘Angkor Wat’ op de planning. Ik gooi mezelf vol met paracetamol en ben soort van “good to go”. Om half 5 ’s nachts staat onze tuktuk klaar om richting de Angkor Wat te gaan. De rit naar de Angkor is hobbelig en ik voel mij bij elke hobbel slechter. Nadat we de tickets hebben gekocht gaan we verder richting de tempels. Als we aankomen is het nog super donker en zien we eigenlijk niet waar we moeten zijn. We hebben geen idee of we nu eigenlijk goed zicht hebben op de tempel… Spannend!

De zonsopkomst is prachtig, maar al snel zien we dat we niet recht maar schuin voor de Angkor Wat staan. Nu de zon schijnt besef ik pas wat voor toeristische trekpleister dit is. Het lijkt wel alsof we op een mierenhoop staan, echt overal staan mensen. Hier ondervind ik ook pas echt dat kinderen worden ingezet om spullen te verkopen, super zielig. Ik zie op een gegeven moment een jongetje van ongeveer 5 jaar al zijn geld aan een man geven. Ik vind het heftig om te zien hoeveel kinderen hier “werken”.

Na de Angkor Wat gaan we door naar de tweede tempel. Deze vinden wij allemaal niet zo interessant en daar zijn we dan ook snel klaar. De derde tempel die we bezoeken is de zogenoemde ‘Tomb Raider’ tempel. Deze tempel is overgenomen door de natuur en er groeien dan ook gewoon bomen over de tempel. Wat een plaatje is dit, zo indrukwekkend! Na deze tempel is het tijd voor de laatste tempel, de Bayon tempel. Een tempel met 54 torens met elk 4 gezichten. Deze tempel heeft in totaal 216 gezichten. Ook deze tempel is weer prachtig en zeker eentje die je niet moet overslaan.

Wees de drukte voor

Het Angkor terrein is super groot. Wij hebben een ‘kleine’ tour geboekt van ongeveer 6 uur waarbij we 4 tempels bezocht hebben. Er is een soort vaste route die alle tuktuks nemen, maar je kan er ook voor kiezen om de tour andersom te doen, dit hebben wij gedaan. Het voordeel hiervan is dat het overal wat rustiger is en je ook daadwerkelijk foto’s zonder toeristen kunt maken.

Een one day visit ticket kost ongeveer € 30,- p.p. Bovenop deze kosten komen nog de kosten voor een tuktuk, wij hadden een tuktuk voor 4 personen en betaalde ongeveer € 16,- in totaal.

Next stop: Koh Rong – To be continued…

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.