BARCELONA | 5x GENIETEN ALS EEN LOCAL IN DEZE TOERISTISCHE STAD

Barcelona is misschien wel dé grootste toeristische stad van Spanje. Niet zo gek, de stad is perfect voor een zon-zee-cultuur vakantie. Jaarlijks vertrekken er dan ook miljoenen toeristen naar deze Catalaanse hoofdstad. Zelf ben ik er één keer geweest. Na het behalen van mijn VMBO diploma (2009) vertrok ik samen met mijn moeder naar Barcelona, hier bezochten we voornamelijk de bekende toeristische hoogtepunten… Maar wát valt er nu nog meer te bezoeken en te doen buiten die toeristische trekpleisters? Ik vroeg het aan mijn goede vriendinnetje Kiyomi. Zij vertrok afgelopen zomer samen met haar vriend naar Barcelona om daar voor – minstens – één jaar te gaan studeren en werken. Inmiddels weet Kiyomi de verborgen plekjes en hotspots wel te vinden, in dit artikel lees je 5 hotspots die je niet mag overslaan als je echt het Catalaanse stadsgevoel wilt ervaren.

BUNKERS EL CARMEL

De Sagrada Familia zien zonder te bezwijken onder de vele toeristen? Bunkers Del Carmel geeft een prachtig uitzicht over de stad. Deze bunkers zijn gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog en liggen bovenop de berg Turo de la Rovira. Veel locals komen hier na hun werk naar toe om de drukte van de stad te ontvluchten en te genieten van een prachtige zonsondergang. Er hangt een relaxte sfeer, veel  Catalanen nemen met mooi weer zelfs wat te eten en te drinken mee, om hier onder het genot van biertjes en tapas de dag af te sluiten.

BRUNCH AT THE PARC, MONTJUIC

In de zomer strijkt op zondag het foodtruckfestival ‘Brunch at the Parc’ neer in Barcelona. Van juli tot en met september kun je iedere zondag genieten van de lekkerste bites en borrels. Ook kun je wat shoppen bij verschillende kraampjes en draaien DJ’s de leukste muziek en dat allemaal op een zomerse locatie! Kinderen? Die mogen helaas niet op Brunch at the Parc komen. Wél is er een ‘Petit Brunch’ gedeelte. Hier kunnen families met hun kids van dezelfde faciliteiten genieten inclusief wat kinderattracties. Zo blijft het voor zowel families als voor jongeren en volwassenen die geen behoefte hebben aan rondrennende kinderen een feest! Zit je krap bij kas? Geen zorgen, het festival laat het toe dat je zelf je eten en non-alcoholische drank mee naar binnen neemt, handig!

PASSEIG DEL BORN

Geen zin in het toeristische uitgaansgebied bij het strand? Dan is Passeig del Born wat voor jou. Passeig del Born is een levendige straat met verschillende barretjes en cafeetjes. Of je hier nu in de zomer of winter komt, het is er ’s avonds altijd gezellig. In deze straat drink je goede cocktails en smaakvolle biertjes zonder last te hebben van het massatoerisme.

PLAZA DEL SOL, GARCIA

De wijk Garcia was van oorsprong geen wijk van Barcelona. Later is hier de wijk ‘Eixample’ tussen gebouwd zodat Garcia alsnog onderdeel van de stad werd. In deze wijk wonen veel starters, jongeren en (buitenlandse) studenten. De wijk staat bekend om zijn vele pleinen, een van de bekendste pleinen is ‘Plaza del sol’. Ook dit is een plek waar veel locals hun dag afsluiten onder het genot van een zelf meegenomen hapje en drankje. Veel locals nemen gewoon lekker lo-key plaats op het plein zelf, er zijn vrijwel geen bankjes of stoeltjes, maar daar lijkt niemand moeite mee te hebben.

LA CHAMPANERIA

La Champaneria is een klein, oud Catalaans barretje waar je heerlijk kunt borrelen. La Champaneria maakt namelijk hun eigen cava en die is heerlijk. Je kunt kiezen uit een flesje zoet, droog of rosé voor ongeveer €6,- spotgoedkoop dus! De bedoeling is wel dat je hier nog (minstens) 2 tapas bij bestelt. La Champaneria heeft geen tafels en het barpersoneel spreekt vrijwel alleen Catalaans. Dus wil je, je écht in Catalonië wanen? Begin de avond dan bij La Champaneria.

 

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.