BALI | SPROOKJESACHTIG JUNGLE GEVOEL BIJ TIBUMANA WATERVAL


Werkelijk waar het allermooiste van mijn bezoek aan Bali in december was de stop bij Tibumana waterval. Misschien is dit zelfs wel het mooiste plekje dat ik tot nu toe op Bali heb bezocht. Dit kleine stukje natuur is zo ongerept. Ik viel van de ene verbazing in de andere en kon niets anders uitbrengen dan: “Dit is zo fucking mooi”.

Ik wilde heel graag een waterval bezoeken waar niet veel toeristen kwamen én waar je tevens de mogelijkheid hebt om te wandelen door de natuur. Ik vond de Teganungan waterval in Ubud prachtig, maar deze spot was relatief klein én het was er ontzettend druk. Ik wilde nu juist dat sprookjesachtige jungle gevoel ervaren. Via internet kwam ik uit bij de Tibumana waterval, een redelijk onbekende waterval waarbij je nog echt een stukje door de ongerepte natuur moet wandelen om er te komen… BINGO!

ALLEEN OP DIT KLEINE STUKJE WERELD

Via aan steile aangelegde trap tussen de bananenbomen, salamanders en krekels kwamen we aan bij een beekje middenin de natuur. Langs de steile rotswanden liep het water zo het beekje in. Tussen de palmbladeren door, via een modderig padje over een paar kleine bamboebruggetjes, vervolgden mijn vriend en ik onze weg door de jungle. Het mooie van alles? Er was he-le-maal niemand, kun je het geloven? Op Bali? Ik ook niet.

Na een mooie wandeling kwamen we aan bij de Tibumana waterval. Afhankelijk van het seizoen bestaat de waterval uit één of twee stralen. Arun en ik bezochten de waterval in het regenseizoen, dus wij hadden dubbel plezier. De waterval is niet heel hoog maar de omgeving is wel echt sprookjesachtig en het water is ontzettend helder. Hier kun je écht genieten van de natuur. Jammer dat we onze zwemkleding niet bij ons hadden… Anders hadden we zeker een duik genomen!

Je vindt de waterval in het midden van het eiland op ongeveer 1 uur rijden van Ubud en 2 uur vanaf de bekende kustplaatsen Kuta en Seminyak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.