THAILAND | DE EERSTE DAGEN IN BANGKOK | ALICIA DOOR AZIE #1

Finally, we are here! Thailand. Hier begint onze reis, onze droom voor al zo lang. Eindelijk gaat het beginnen met als eerste stop: Bangkok. De stad van ‘The Hangover’ en de stad waar de meeste backpackers hun reis beginnen. Eerste indruk? Een en al chaos! Overal om je heen gebeurt wat en iedereen wil iets van je. Bangkok is intens. Het is de warmte, de geur die er hangt en natuurlijk ook de smog. Cultuurshock all over the place!

De reis begint dus heftig. Ik heb mega last van mijn jetlag en last van een cultuurshock, dat ondervind ik hier in levende lijve. De eerste nacht is echt dramatisch. Het romantische plaatje dat ik in mijn hoofd had over reizen is totaal niet waar en daar heb ik het echt even zwaar mee. Ik weet niet wat ik kan doen en waar of wat ik moet eten. PANIEK! Ik mis mijn veilige omgeving. Gelukkig weet ik mij snel te herpakken. Als eerste activiteit boeken we – heel cliché – een fietstocht door Bangkok.

FIETSEN DOOR DE STRATEN VAN BANGKOK

De fietstocht blijkt echt een succes! Samen met ongeveer 6 anderen fietsen we door de straten van Bangkok. We fietsen op de weg tussen de auto’s, maar ook dwars door de drukbezochte markten. We halen vers fruit voor onderweg en gaan dan met de boot naar het ‘groene’ gedeelte van Bangkok, Sri Nakhon Khuean Khan Park And Botanical Garden. Dit is echt een heel ander stuk van Bangkok. De natuur is prachtig en je merkt hier niets van de chaos van Bangkok. We eten overheerlijke Pad Thai en keren vervolgens voldaan weer terug naar de drukte van de stad.

LADYBOYS OP NANA & SHOPPEN

Omdat wij best ver van het bekende Khao San Road vandaan zitten, besluiten we een ander bekend deel van Bangkok te bezoeken, namelijk Nana. Deze plek staat bekend om de ladyboys. Eenmaal daar aangekomen kijken we onze ogen uit. We wisten dat er veel ladyboys waren in Bangkok, maar hier twijfelden we bij elke ‘vrouw’ die langsliep of het daadwerkelijk ook een vrouw was. Op straat hangt er een heel groot bord met ‘The biggest adult playground’, en dat is het! Als je ooit tijd hebt om deze plek te bezoeken, is het echt een aanrader. Het is echt hilarisch om hier rond te lopen of om gewoon lekker een drankje te doen. De ladyboys en de vieze, oude mannetjes vliegen je om de oren. Tegenover deze straat zijn er genoeg barretjes waar je lekker een cocktail kunt drinken.

De volgende dag bezoeken we nog een shoppingmall, Siam Paragon. Het is een luxe shoppingmall waar je echt voor van alles terecht kan. Van merken als Chanel tot H&M en van dure auto’s tot een enorme bioscoop. Niets is hier te gek. Het is heerlijk om even in een mall te zijn.

Tijd voor iets anders

Na 2,5 dag Bangkok is het tijd om door te reizen naar Chiang Mai. In de avond pakken we de nachttrein. We hebben een eerste klas ticket gekocht dus we hebben lekker een, soort van, eigen kamer. De volgende ochtend komen we rond 9 uur aan in Chiang Mai, de stad die bekend staat om de olifanten en cultuur. Het volgende avontuur staat op ons te wachten met als hoogtepunt, olifanten verzorgen. To be continued!

Copyright: Tekst en foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Alicia Kolstee

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OVER ALICIA KOLSTEE

Alicia is 24 jaar, woonachtig in Zoetermeer en afgestudeerd als communicatie specialist. Alicia had één grote droom; een fantastische reis maken door Azië. Zo gezegd, zo gedaan. Na het succesvol afronden van haar studie pakte ze haar backpack en vloog ze, samen met haar vriend, door heel Zuidoost-Azië.
De avonturen van deze onvergetelijke reis deelt ze op thenextstop.nl

Volg Alicia hier op Instagram & LinkedIn

 

10 Reacties

 1. Maryama
  24 januari 2018 / 11:53

  Super leuk om te lezen. Ben benieuwd naar de volgende blog….

 2. Mike
  24 januari 2018 / 11:59

  Ben benieuwd naar het vervolg.

 3. Anja
  24 januari 2018 / 12:01

  Ik kan me voorstellen dat het een grote cultuurshock was. Fijn dat je je herpakt hebt en genoten hebt.

 4. 24 januari 2018 / 13:43

  Oh, wat ziet dat er goed uit! Zeker als je bedenkt dat het hier nu hard waait en op het randje van regen zit… Veel plezier daar en ik ben heel benieuwd naar de volgende stop!

 5. 24 januari 2018 / 16:52

  Klinkt heel leuk. Naar Thailand gaan staat ook nog op mijn lijstje

 6. Anne
  24 januari 2018 / 21:48

  Wat een mooie eerste dagen verslag!
  Mijn zoon is twee jaar geleden alleen wezen backpacken. Hij vond het ook geweldig!
  Ik ga je verhalen volgen

  Groet Oc.

 7. 25 januari 2018 / 09:21

  O super tof! Ik vind het altijd al leuk om te fietsen op een nieuwe plek, maar dit is natuurlijk wel even andere koek. Heel mooi!

 8. 26 januari 2018 / 13:05

  Wat een heerlijke start van dit avontuur. Ik lees graag jullie andere reisverhalen mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.