NUSA EILANDEN | DE IDEALE PLEK OM TE SNORKELEN

Snorkelen op Bali is vrij lastig, de zee bij de kustplaatsen van Bali is over het algemeen alleen ideaal voor surfers en zwemmers. De langgerekte kustlijnen zorgen voor grote golven. Snorkelen is meestal geen optie en daarnaast is er ook niet veel te zien. Mocht je dus echt mooie koraalriffen willen bezoeken? Dan zul je toch echt de boot moeten pakken…

PAK DE FERRY VAN SANUR NAAR NUSA LEMBOGAN EN BOEK EEN PRIVEBOOT

Je kunt prima op eigen houtje naar de nabij gelegen eilanden reizen. Nusa Lembogan is een stuk groter dan Nusa Penida, op dit eiland heb je een grotere kans om een priveboot te regelen voor je snorkeltrip. In Sanur kun je tickets halen voor de boot. Hoewel je het niet verwacht, vertrekken de boten altijd stipt op tijd. Zorg dus dat je op tijd bij de goede boot staat. De overtocht duurt ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van het weer en de wind. Op Nusa Lembogan kun je bij aankomst meteen een priveboot boeken, zorg wel dat je zelf een snorkelset bij je hebt.

BOEK EEN COMPLETE EXCURSIE

Goedkoper en makkelijker? Boek een complete excursie. Op internet worden er genoeg excursies aangeboden, voor ongeveer €60 per persoon kun je een dagexcursie boeken vanuit Bali naar Nusa Lembogan. Hierbij zit vaak het volgende inbegrepen:

  • Vervoer van en naar je hotel op Bali naar Sanur
  • De overtocht van Sanur naar Nusa Lembogan/Nusa Penida
  • Snorkel excursie +/- 5 uur (incl. snorkelset)
  • Lunch en drinken

Het “nadeel” hiervan is dat je met een groep gaat snorkelen en dus niet een boot voor jezelf hebt. Ik vind dat niet zo’n probleem, de zee is groot genoeg voor iedereen en het is fijn om met een organisatie te gaan snorkelen. Daarnaast heb ik het niet zo op kleine bootjes, ik ben namelijk niet zo’n zeeheld. Hoe groter de boot, hoe veiliger ik me voel, haha! Wij boekten onze excursies naar Nusa Lembogan bij Voyagin, een aanrader, alles is erg goed en professioneel geregeld.

FAVORIETE SNORKELSPOTS | MANTA POINT EN CRYSTAL BAY

Mocht je een priveboot boeken, vraag dan of ze varen naar Manta Point. Indien de zee rustig is heb je hier de grootste kans om manta’s te spotten. Helaas is het ons alle twee de keren niet gegund, beide keren was de zee te ruw waardoor snorkelen bij Manta Point onveilig was… Zo balen, ik had zo graag met manta’s willen zwemmen.

Crystral Bay is daarentegen vrijwel altijd een geschikte snorkel spot. Het komt hier zelden voor dat de zee te ruw is, dit komt omdat – de naam zegt het al – de snorkel spot in een baai ligt. Het koraal hier is werkelijk waar prachtig en groots, je kunt het koraal bijna aanraken. Hier spot je zeesterren en met heel veel geluk ook zeeschildpadden. Zoals op de laatste foto te zien is, hebben wij het geluk gehad een zeeschildpad te spotten, zo bijzonder!

 

 

1 Reactie

  1. 22 januari 2018 / 18:52

    Snorkelen is heel leuk, wij hebben dit in egypte gedaan ook met een groep! Het ziet er daar heel mooi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.