MILAAN | WAT TE DOEN IN DEZE MODERNE EN MODIEUZE STAD?

Milaan wordt gezien als dé stad van de mode (in Italië). In de zomer van 2016 bezocht ik deze stad en ik begrijp waarom vele grote modenamen hier met hun merk neerstrijken. De stad is modern, ademt luxe en trekt een groot publiek. Milaan is zeker een leuke stad om te bezoeken voor een weekend of een dag, met name voor modeliefhebbers.

BEGIN BIJ DE DUOMO

De meest bekende highlight van Milaan is de Duomo. De Duomo is erg indrukwekkend om te zien aan de buitenkant maar het is ook zeker de moeite om de Duomo van de binnenkant te bekijken. Met name het uitzicht vanaf het dak is fenomenaal. Zorg wel dat je een vestje of jasje bij je hebt. Je mag de Duomo alleen bezoeken als je schouders bedekt zijn.

GENIET VAN DESIGNERMERKEN IN GALLERIA VITTORIO EMANUELE

Modeliefhebbers opgelet! Ben je gek op designers en exclusieve merken? Dan is het Galleria Vittorio Emanuele de plek voor jou! Dit prachtige bouwwerk is gevuld met de grootste designermerken als Louis Vuitton, Burberry en CHANEL. Je vindt deze galerie aan de rand van het plein van de Duomo.

BEZOEK HET LA SCALA OPERA

Hoewel het La Scala Opera van buiten niet heel bijzonder is, is het dan van binnen zeker wel. La Scala Opera is een prachtig, oude zaal. Het heeft iets authentieks en klassieks, je waant je in de tijd waarin de opera’s werden geschreven.

BEZOEK DE WINKELSTRAAT VIA TORINO

Niet genoeg geld voor een tas van Louis Vuitton of schoenen van CHANEL? Geen zorgen, bij Via Torino kom je aan je trekken. Je vindt hier alle grote bekende winkelketens zoals ZARA en H&M. Duik ook de zijstraatjes van Via Torino in, hier vind je kleine conceptstores en typische Italiaanse boetiekjes. Als je goed zoekt scoor je hier een uniek item voor een leuke prijs.

SLENTER DOOR DE WIJK BRERA

Genoeg van een statige en moderne Milaan? Bezoek dan de wijk Brera. Hier vind je typische Italiaanse straatjes zoals we gewend zijn van het authentieke Italië. Strijk neer op een van de leuke terrasjes voor een apiritivo met een heerlijke Aperol Spritz. Nog niet uitgewinkeld? In Brera vind je ook hele leuke boetiekjes.

 

1 Reactie

  1. 18 januari 2018 / 17:21

    Ik hou ook echt van Italie en vooral Milaan, het is zo mooi allemaal gemaakt…
    ik smelt wanneer ik het plein al op loop..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.