BALI | 3X TOERISTISCHE HOOGTEPUNTEN IN UBUD

Als ik op Bali ben bezoek ik altijd het dorpje Ubud. Ubud wordt gezien als het culture hart van het eiland Bali. In één uur rijd je vanuit de kustplaatsen naar dit schilderachtige dorp. Vele toeristen ontvluchten de drukke kustplaatsen voor een dagje of weekendje in het plaatsje Ubud. Logisch, want er is veel te zien om de omgeving. In dit artikel neem ik je mee langs drie toeristische hoogtepunten die je bij je eerste bezoek aan Bali niet mag overslaan.

MONKEY FOREST

Lekker toeristisch, maar zeker de moeite is het monkey forest. Het is een prachtig beschermd natuurgebied met honderden (brutale) apen. De apen zijn inmiddels gewend aan de bezoekers in “hun” gebied waardoor ze zeker niet meer schuw te noemen zijn. Je kunt ervoor kiezen om bananen te kopen in het park maar mocht je de apen liever vanaf een afstandje bekijken dan kun je er prima doorheen wandelen zonder dat de apen je lastig vallen. Zolang je geen oogcontact met ze maakt of eten bij je hebt, zullen de apen je over het algemeen met rust laten. Los van de apen is het park ook een bezienswaardigheid an sich.

TEGALALANG RIJSTTERRASSEN

Tegalalang is een van de bekendste rijstterrassen van Bali. Logisch want het is een sprookje om doorheen te wandelen. In tegenstelling tot andere rijstterrassen is Tegelalang redelijk compact. Tegalalang is meer in de diepte aangelegd, een uitgestrekt rijstveld hoef je hier dan ook zeker niet te verwachten. Doordat het zo compact is, en meer de diepte ingaat, is het een lust voor het oog. Neem dan ook zeker de tijd om dit rijstterras vanuit alle perspectieven te bekijken. Goede wandelschoenen is dan ook zeker een vereiste.  Even uitrusten? Bij het rijstterras vind je verschillende kleine kraampjes waar je kunt neerstrijken voor een hapje of drankje, mét uitzicht over Tegalalang.

TEGENUNGAN WATERVAL

De Tegenungan waterval is een van de bekendste en mooiste watervallen van Bali. Doormiddel van een lange steile trap langs de rotsen bereik je de voet van de waterval. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen, want je kunt hier ook heerlijk afkoelen in het water. Het is wel aan te raden om de waterval vroeg in de ochtend te bezoeken, in de middag kan het namelijk pittig druk zijn.

De toeristische hotspots van Ubud op Bali

1 Reactie

  1. 18 januari 2018 / 11:57

    Wij willen deze zomer ook naar Bali <3 Des te leuker om me daarom alvast te verdiepen. Ik denk dat deze punten wel aan bod zullen komen tijdens onze reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.