VENETIË | TIPS VOOR EEN DAG IN DEZE ITALIAANSE STAD


Venetië is een prachtige maar immens drukke, toeristische stad in Italie. In de zomer van 2016 bezocht ik deze stad voor het eerst. Ik verbleef in een dorpje aan het zuiden van het Gardameer en vanuit hier rijd je in ongeveer 1,5 uur naar Venetië.

MET DE AUTO? PARKEER IN MESTRE

Veel toeristen uit Europa bezoeken Italie met de auto. Ben je van plan om een dagje naar Venetië te rijden? Parkeer dan in de stad Mestre, een voorstad van Venetië. Tot aan Venetië rijden is geen goed idee. 1) Het kost heel veel geld. 2) Het kost heel veel tijd. 3) Je moet alsnog een flink stuk lopen naar de grachtengondel want deze zonde is autovrij. In de voorstad Mestre zijn rondom het treinstation talloze parkeergarages te vinden waar je voor een tientje je auto de hele dag kan laten staan. In de meeste parkeergarages is het normaal om je sleutels achter te laten, de werknemers parkeren de auto dan zelf, schrik hier dus niet van. De treinrit van Mestre naar het oude centrum van Venetië duurt slechts 20 minuten en kost je €5,50.

WATERBUSSEN VENETIE

In Venetië maakt men gebruik van waterbussen. De zone is namelijk autovrij en al het vervoer gaat over het water. De Vaporetto (waterbus) is zeer makkelijk in gebruik maar niet goedkoop (zoals niets in Venetië goedkoop is). Een enkeltje met deze waterbus kost je dan ook €7,- aan te raden is om een dagkaart te kopen zodat je 24 uur gebruik kunt maken van de watertaxi, dit kost je ongeveer €20,-. Uiteraard kun je natuurlijk ook gaan voor een watertaxi (priveboot) of een rondvaart met een authentieke gondel. De prijzen hiervan liggen tussen de 40 a 90 euro, ai!

HOOGTEPUNTEN VAN DE STAD

Venetië barst van mooie bezienswaardigheden. Bezoek sowieso het bekende San Marco plein, maar strijk hier niet neer voor een hapje of drankje tenzij je bereid bent om diep in de buidel te tasten. De prijzen hier zijn niet mals. Daarnaast mag je de oudste brug van Venetië; de Rialtobrug niet overslaan en last but not least, just get lost in de smalle steegjes die deze stad te bieden heeft. Venetië is een heerlijke stad om in te verdwalen. Ben je de drukte (snel) beu? Pak dan de watertaxi naar het kleine eilandje Burano. Dit kleurrijke eilandje in Venetië is een stuk minder bekend maar zeker niet minder mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.