GARDAMEER | WAAROM DEZE TOERISTISCHE PLEK DE MOEITE WAARD IS

Het Gardameer, misschien wel het meest bekende (en beruchte) vakantie-oord onder de Nederlandse (camping)gasten. Jaarlijks vertrekken er duizenden Nederlandse toeristen naar dit meer in Noord-Italie. In de zomer van 2016 bezocht ik voor het eerst deze hotspot in Lombardije en hoewel het er stikt van de Nederlanders, begrijp ik wél waarom deze plek zo geliefd is. Sterker nog, ik zou er zeker nog eens terugkomen en wel om deze redenen:

MILAAN, VERONA EN VENETIE IN DE BUURT

De reis naar het Gardameer heb ik gecombineerd met korte bezoeken aan de steden Milaan, Verona en Venetië. De steden liggen allemaal op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf het Zuidelijkste puntje van het Gardameer. Je kunt hier dus een zon-zee-strand vakantie ideaal combineren met korte citytrips naar toonaangevende steden.

BERGLIEFHEBBERS IN HET NOORDEN, ZONAANBIDDERS IN HET ZUIDEN

Het Gardameer biedt twee verschillende landschappen. Het noorden van het meer ligt pal tussen de bergen, hier vind je kleine en pittoreske dorpjes waar je echt het authentieke Italie kunt ervaren. Ook ligt hier de bekende Monte Baldo (2,2km hoog). Vanaf de Monte Baldo heb je een schitterend uitzicht over het Gardameer. In het zuiden vind je de grotere dorpen, in tegenstelling tot het Noorden liggen deze dorpen niet in de bergen. Hoewel het in het zuiden een stuk toeristischer is, zijn de grotere dorpen zoals Sirmione en Desenzano del Garda zeker de moeite om te bezoeken. Het oude centrum, de talloze winkeltjes en goede restaurants zijn hier niet aan te slepen.

BOOTJE HUREN OF VESPA TOCHT

Aan het Gardameer heb je talloze bootjes liggen die je voor een dag kunt huren. De boten gaan niet harder dan 50km per uur en zijn bij uitstek geschikt om het Gardameer vanaf het water te ontdekken, vaak krijg je ook een leuke vaarroute mee die je in een aantal uur kunt afleggen. Op het water te heftig? Ga dan voor een tour met een Vespa. Vespa’s horen bij Italie. Verschillende bedrijven bieden hartstikke toffe routes – met of zonder begeleiding – langs de kust van het Gardameer.

 

1 Reactie

  1. 4 december 2017 / 16:44

    IK ben daar echt nog nooit geweest, maar zou ik wel een keer willen.
    VOlgend jaar gaan wij naar kroatie, maar wie weet het jaar erop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.