DEN HAAG | JAMIE’S ITALIAN

Jamies Italian, opgericht door bekende chefkok Jamie Oliver en zijn Italiaanse mentor chef Contaldo, is sinds dit najaar ook te vinden in Den Haag. De keten telt inmiddels 60 restaurants over de hele wereld, een werelds concept dus. De gerechten en ingrediënten zijn gebaseerd op de authentieke Italiaanse keuken én dat proef je. Inmiddels ben ik hier al meerdere malen neergestreken voor een goede lunch of diner en dit is met stip op een mijn favoriete restaurant van het moment.

HET RESTAURANT

Het restaurant is te vinden in het centrum van Den Haag tussen de winkels. Bij binnenkomst komt de geur van het eten je al tegemoet. Overal zie je verse producten, dit zet de zintuigen meteen op scherp. De open keuken en bar hebben een prominente plek in de zaak en zorgen voor een toegankelijke en informele sfeer.

Mocht je niet uitgebreid willen tafelen dan heb je beneden de mogelijkheid om plaats te nemen aan de bar of aan een van de grote (sta)tafels om daar te genieten van een goede wijn met verschillende antipasti of de welbekende planken van Jamie; gevuld met charcuterie, seizoensgroenten of een combi.

AUTHENTIEK ITALIAANS ETEN

De kaart is simpel en overzichtelijk. Je kunt dineren op zijn Italiaans – 5 of 6 gangen – of gewoon op zijn Hollands, eten wat je wil en niet meer of minder. Op de kaart vind je bites en antipasti. Een aanrader is de knoflook & chili garnalen. Deze garnalen zijn precies goed gegaard en de olie is perfect op smaak. Daarnaast is ook het ‘ultiem knoflookbrood’ favoriet, luchtig brood met een goede crunch en een smeuïge kern van knoflookolie, heerlijk.

Mijn favoriete gedeelte van de kaart is zonder twijfel de pasta kaart. De pasta’s zijn simpel maar zeer verfijnd. Het pastadeeg wordt vers gedraaid en alle ingrediënten zijn stuk voor stuk vol van smaak. Favoriet is de ‘Krab Spaghetti’. Deze pasta wordt geserveerd in een olie van witte wijn, chili en stukjes venkel met krab. De ingrediënten proef je goed los van elkaar maar tegelijkertijd komen de smaken perfect samen. Dit geldt ook voor de inmiddels beroemde ‘Linguine met Garnalen’ een pasta met een goede spicy bite en de boterzachte ‘Wilde Paddestoelen Ravioli’.

Niet zo’n pasta liefhebber? Niet getreurd, ook daar is bij Jamie’s aandacht voor. De kaart met ‘Secondi’ staat vol heerlijke vlees- en visgerechten. Mijn vriend is niet zo dol op pasta en koos voor de ‘Jamie’s Italian burger’ met chili frietjes. Het vlees was heerlijk mals en de huisgemaakte saus op de burger blijft een magisch raadsel.

Bij Jamie’s Italian is alles met aandacht gemaakt en draait het nog om pure ingrediënten, en dat proef je.
‘Buon Appetito’
Jamie’s Italian Den Haag – Grote Marktstraat 37

 

1 Reactie

  1. 8 december 2017 / 18:15

    Dat ziet er ontzettend lekker uit, ik hou hier heel erg van! Jammer dat het helemaal in Den Haag is haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.