DEN HAAG | DRIE FOODHALLEN IN DE HOFSTAD


Ik durf wel te stellen dat het concept ‘foodhall’ hét horeca concept van deze tijd is. De hallen springen als paddestoelen uit de grond en ook Den Haag (en omgeving) ontkomt er niet aan. Een foodhall is ideaal voor een diverse lunch, take-aways of een lekkere proeverij bij verschillende restaurantjes. Perfect voor de twijfelaars of gezinnen/vrienden met verschillende wensen. Dit zijn dé plekken in Den Haag waar jij kunt neerstrijken voor culinaire toppers.

MINGLEMUSH

Minglemush (of wel mengelmoes), is een foodhall te vinden naast Den Haag CS en New Babylon. In deze foodhall proef je verschillende keukens onder een dak onder het genot van live muziek. MingleMush is een gezellige hall met een no nonsens uitstraling. In Minglemush vind je onder anderen Pokébowl waar je de lekkerste sushi bowls kunt samenstellen, Anna’s Bar waar je heerlijke biertjes kunt drinken én Tajine, waar je de Marokkaanse keuken kunt proberen. Daarnaast vind je hier ook de bekende Don Brûlée. Hier kun je de welbekende donut x creme brulee proberen en dat smaakt alsof er een engeltje op je tong piest.
Anna van Buerenplein 712, Den Haag

 

HOFHOUSE

De Hofhouse is een foodhall die te vinden is aan de andere kant van het centraal station in de Rijnstraat. Deze foodhall doet wat statischer aan en is dan ook uiterst geschikt voor het kantoorgebied waar de hall zich bevindt. Een ideale plek voor zakelijke afspraken maar ook voor toeristen en lokale gasten. Bij de hofhouse kun je ’s ochtends vroeg al terecht voor een goede kop koffie. Neem plaats tussen de palmbomen op de velours banken of geniet van een drankje aan de bar. In de Hofhouse vind je onder anderen de bekende saladebar SLA, de hamburgerketen Burgerz én de allerlekkerste tosti’s van Toastable. Tevens zijn er ook twee pop-up stands die momenteel bezet worden door Madame Gao, waar je terecht kunt voor sushi, en Boogie Street, waar je spicy Singapore dishes kunt proberen.
Rijnstraat 10, Den Haag

 

DE PIER

Op enkele minuten met de tram vanaf Den Haag centraal vind je de welbekende en iconische Pier van Scheveningen. Maar wist je dat er in De Pier ook een foodhall huist? Hier kunnen fijnproevers terecht voor culinaire hoogstandjes. Denk onder anderen aan de bekende Firma Pickles waar je terecht kunt voor de beste burgers en wijntjes! Of Veni Vidi Pizza, waar de tiramisu goddelijk is en wat dacht je van The Rough Kitchen? Hét concept van de bekende masterchef kok Marcus Polman en wereldkampioen BBQ’en Jord Althuizen. Strijk neer aan een van de tafeltjes aan het raam en geniet tijdens het eten van het prachtige uitzicht over zee.
Strandweg 150-154, Scheveningen

8 Reacties

 1. 16 december 2017 / 15:29

  Ik kende de foodhall bij New Babylon wel, maar de andere twee nog niet. Vooral die op de pier spreekt me aan!

 2. 16 december 2017 / 18:54

  Ik wist helemaal niet dat Den Haag dit had, wat leuk zeg. Ga er zeker binnenkort even kijken.

 3. 17 december 2017 / 10:13

  Leuke tips. Altijd handig om te weten als ik weer eens naar Den Haag ga. Bedankt.

 4. 17 december 2017 / 11:14

  Ik ben wel benieuwd naar de pier. Fijn dat ze na jaren verval er toch weer iets van maken

 5. 17 december 2017 / 11:39

  Wat leuk! Lekker al die eten. Dat zou ik graag hier naar toe

 6. 17 december 2017 / 12:19

  Ik ben helaas nog nooit in een foodhall geweest. Daarvoor moet ik ook sowieso een stukje reizen, maar ik wil er zeker eens heen! Wie weet kom ik ooit in Den Haag en bezoek ik dan een van deze 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.