CANARISCHE EILANDEN | HET VERSCHIL TUSSEN DE 4 GROOTSTE EILANDEN

Dat de Canarische eilanden bij uitstek geschikt zijn voor een zon-zee-strand en relax vakantie is geen geheim. Het klimaat is redelijk consistent, het hele jaar door het is over het algemeen aangenaam en zonnig weer. In de winter wordt het ongeveer 20 graden terwijl het in de zomer op kan lopen tot een gemiddelde van 34. De Canarische eilanden bestaan uit een groep van 7 eilanden, waarvan 4 grote en bekende eilanden: Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Deze 4 grote eilanden hebben allemaal iets unieks, welk eiland past het best bij jou?

LANZAROTE

Lanzarote is bekend om het vulkanische landschap. Het hele eiland is grotendeels bedekt met vulkanisch gesteente. De grootste toeristische trekpleister is dan ook het Nationaal Park Timanfaya. Op Lanzarote stikt het van de niet actieve kraters die je kunt beklimmen. Vanuit het toeristische dorp Costa Teguise heb je de mogelijkheid om door het vulkaanlandschap de dichtgegroeide katers te beklimmen.

FUERTEVENTURA

Mijn favoriete eiland is met stip op één Fuerteventura. Dit eiland staat bekend om de stranden en de wind, waardoor watersport en surfen hier het hele jaar door mogelijk is. Verder zijn de stranden bij Jandia en de Grandes Playa bij Corralejo prachtig wit met helder lichtblauw water. Deze stukjes strand zijn prima te vergelijken met het Caribisch gebied, zo prachtig en dat met maar 4 uur vliegen!

TENERIFE

Tenerife staat vooral bekend om de natuur, het zuiden van het eiland is in tegenstelling tot andere Canarische eilanden zeer groen. Een van de grootste toeristische trekpleisters op Tenerife is de vlindertuin, het Mariposarium. Daarnaast huist er in het noorden van het eiland ook een vulkaan. De Pico del Teide, je kunt lopend naar de top op 3718 meter. Is dat toch iets teveel van het goede? Dan kun je ook met de kabelbaan!

GRAN CANARIA

Gran Canaria is misschien wel het meest populaire en bekendste eiland van de eilandengroep. Een verschil met de vorige eilanden is dat Gran Canaria ook een bruisend nachtleven heeft, veel jongeren weten dit eiland nu ook te vinden als party-bestemming. Op Gran Canaria stikt het van de themaparken. Er is een groot aquapark en een aantal pretparken, dit maakt het eiland het meest geschikt voor jongeren en gezinnen met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.