BUCKETLIST 2018 – 2019 – 2020

Half december alweer – heel cliché – maar de tijd vliegt. Het afgelopen jaar was een topjaar wat betreft vakanties en reizen. Het begon met Kopenhagen in februari, gevolgd door Fuerteventura en Napels in mei. Ik bezocht Nice in de maand juni en het Rhône gebied van Frankrijk in de maand juli. In augustus vloog ik naar Indonesië en maakte ik een rondreis door Java en Bali. Als klapper op de vuurpijl (hoe toepasselijk) vlieg ik in de kerstvakantie terug naar Bali om daar het nieuwe jaar in te knallen!

Desondanks dat ik zoveel reizen heb gemaakt het afgelopen jaar, komt mijn bucketlist maar niet af. Herkenbaar? Mijn bucketlist bestaat uit een aantal lang gekoesterde wensen en nieuwe ontdekkingen. De komende 3 jaar wil ik in ieder geval mijn lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan. Wellicht dat ik dan ooit “verzadigd” raak.

Bovendien heb ik met deze toezegging op het virtuele papier in ieder geval een stok achter de deur om deze bucketlist volledig af te strepen, challenge accepted.

 

NEW YORK | AMERIKA 

New York is een meisjesdroom. Talloze films en programma’s als Sex and the City, The City en later ook Gossip Girl hebben ervoor gezorgd dat deze stad al een aantal jaren bovenaan de lijst pronkt. De stad heeft iets magisch. Het voelt dan ook alsof ik er een connectie mee heb en dat terwijl ik er nog nooit ben geweest. Na het behalen van mijn HBO diploma gaat deze wens in vervulling, als afstudeercadeau ga ik samen met mama naar deze droomstad.

 

BERGEN | NOORWEGEN

Een andere lang gekoesterde droom is Noorwegen. Zeker sinds mijn bezoek aan IJsland heeft Noorwegen een prominentere plek gekregen op mijn bucketlist. Ik ben verliefd op de Scandinavische landschappen en wil de Fjörden van Noorwegen dan ook graag eens bezoeken. Helaas is Scandinavie niet goed voor de portemonnee… Ik voel weer een spaarplan aankomen.

 

RONDREIS | VIETNAM

Azië is mijn favoriete werelddeel als het gaat om verre reizen. De rust, de vriendelijke en gemoedelijke mensen, het heerlijke klimaat, de prachtige natuur én de spotgoedkope prijzen maken Azië een ontiegelijk toeristisch oord, maar wel een geliefd oord. Als ik mijn gedachten ergens ‘on hold’ kan zetten dan is het in Azië. Hier kan ik het plannen en organiseren (deels) loslaten en gewoon genieten van alles wat op mijn pad komt. Na Thailand en Indonesië staat Vietnam nog hoog op mijn lijst. Ik wil dolgraag overnachten op een boot in Halong Bay en wandelen door de straten van Hanoi.

 

ZANZIBAR | TANZANIA

Hoewel Afrika niet perse een werelddeel is dat mij heel erg aantrekt, doet het eilandje Zanzibar – voor de kust van Tanzania – dat zeker wel. Een aantal jaren geleden zag ik bij RTL Travel een uitzending over Zanzibar en sindsdien staat dit op mijn bucketlist. Het heldere water waar je de zeesterren zo van de bodem kunt plukken en de hagelwitte stranden in een tropische omgeving krijg ik maar niet uit mijn hoofd. Je hoeft echt niet naar de Malediven om in zo’n paradijs terecht te komen!

 

LOS ANGELES | AMERIKA

Remember Lauren Conrad en Audrina Patridge van The Hills? Ik was obsessed. Met pareltjes in mijn oren en een dikke haarband deed ik regelmatig alsof ik een van hen was. Ik miste alleen die omgeving. Rollerskaten over de boulevard van Venice beach, In het reuzenrad op de Santa Monica Pier, hiken op de bergen van Beverly Hills en touren door Hollywood, het lijkt me fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.