BODENSEEKREIS | DUITSLAND? SAAI? NEE HOOR!

In Duitsland, op de grens met Zwisterland én Oostenrijk, vind je de Bodensee. Een prachtig, helder meer te vinden op ongeveer 800km van Nederland. Deze plek voelt voor mij als thuis, mijn vader kwam hier als kind met zijn gezin iedere zomer. Later nam mijn vader mijn moeder en haar ouders weer mee en zo werd dit langzaam een familie plek waar iedereen in de zomer te vinden was.

17 zomers lang was ik ook op deze plek te vinden. Hoewel ik het als puber soms maar saai vond, begin ik de rust nu weer te waarderen en het is er in de zomer ook (bijna) altijd heerlijk weer! Mijn ouders komen er nog steeds ieder jaar naar terug en aankomende zomer brengen mijn vriend en ik ook weer een bezoekje aan deze plek. Maar, wat is er nu te zo bijzonder aan?

DE RUST

Je kunt uren wandelen door de bergen of langs het meer zonder omver te worden gelopen door toeristen. Hoewel het echt wel een bekende en toeristische trekpleister is, blijft het massatoerisme hier uit, met name in de kleinere dorpjes. Daarnaast kun je heerlijk rustig zwemmen in het meer. In de avond geniet je van de zonsondergang en hoor je alleen de kerkklokken luiden.

HET ETEN EN DRINKEN

Aan de Bodensee vind je echt nog de authentieke Duitse keuken. Je kunt hier echt nog genieten van de échte schnitzels en zwiebel rosbraten of gewoon van een lekker visje uit het meer: een Bodensee Felchen. Geniet van deze lekkernijen in combinatie met een goed biertje of wijntje uit de streek.

ZWITSERLAND EN OOSTENRIJK

Vanuit hier rijd je in enkele minuten de grens over naar Zwitserland en Oostenrijk. Een bezoekje aan de Zwitserse stad Zurich is dan ook geen enkel probleem net als een bezoekje aan de alpen in Oostenrijk. Daarnaast is deze plek een ideale stop voor een reis naar Italie of het oosten. Mijn vriend en ik combineren deze plek dan ook met onze vakantie naar Italie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.