IJSLAND | 3 WATERVALLEN DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

IJsland is het land met de meest prachtige en uiteenlopende natuurverschijnselen met als hoogtepunt de vele watervallen die het land rijk is. Tijdens mijn korte trip door IJsland zijn er een paar watervallen die een enorme indruk hebben achtergelaten en de moeite waard zijn om te bezoeken. Lastige paadjes, smalle routes en hoge trappen leiden naar de mooiste uitzichten van deze watervallen.

SKOGAFOSS

De Skogafoss is een hoge en zeer krachtige waterval. Vanaf 100 meter afstand komt de nevel je al tegemoet. De waterval ligt op een prachtige rotspartij die bedekt is met felgroen mos. Het zand is zwart door gevolg van een eerdere vulkaanuitbarsting. Je kunt de Skogafoss ook van boven bekijken, hiervoor moet je een trap van 380+/- treden beklimmen. Een pittige klim maar dat is het waard, het uitzicht van boven is adembenemend.

GULLFOSS

Onderdeel van de gouden cirkel route is de Gullfoss, sowieso een hoogtepunt. Deze grote massieve waterval is vanaf verschillende spots te bekijken waardoor je echt kunt ervaren hoe krachtig deze waterval is. De waterval is opgedeeld in twee delen. Langs de kloof van de waterval is een wandelpad gemaakt waarmee je de waterval van grote hoogte kunt bekijken (foto). Naast de waterval is een wandelpad aangelegd dat je naar een rotsplateau brengt. Let op: Het is geen gemakkelijke pad en het rotsplateau ligt een stuk hoger dan het pad zelf, dus je zult even moeten klauteren, maar dan ben je wel getuige van de eerste stort van de Gullfoss.

SELJALANDSFOSS

De waterval Seljalandsfoss staat bekend om het smalle en glibberige pad dat achter de waterval langsloopt. Je kunt je als het ware ‘verstoppen’ achter het watergordijn, al word je wel zeiknat. Het mooie van deze waterval is het gigantische uitzicht, met name tijdens zonsondergang geeft dit betoverende vergezichten. Fun fact: Justin Bieber heeft hier onder andere een aantal shots voor zijn videoclip opgenomen. Dat zegt genoeg toch?

1 Reactie

  1. 3 december 2017 / 11:00

    Wauw, wat een prachtige foto’s! IJsland staat sowieso op mijn travellist, deze watervallen zien er super indrukwekkend uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.