WAAROM WIJ DOOR VACCINATIES ONZE REIS VOOR DECEMBER MOESTEN OMBOEKEN

Oud en nieuw vieren op een warme, tropische locatie stond al tijden op de bucketlist van mij en mijn vriend. Dit jaar hadden we het geluk dat het mogelijk was om dit te boeken. Helaas viel onze geboekte vakantie in het water door vaccinaties…

AFRIKA

In september boekten wij onze vakantie naar Gambia, een klein land aan de west-kust in het midden van Afrika. Voor deze bestemming hadden we 3 vaccinaties nodig; gele koorts, DTP en hepatitus A. Voor mij geen probleem, afgezien van mijn naaldenfobie kon ik al die vaccinaties zonder problemen krijgen. Voor mijn vriend ligt dat anders, hij slikt medicatie en helaas kwamen we er gisteren achter dat die medicatie ervoor zorgt dat hij de gele koorts vaccinatie niet mag krijgen.

Gambia is een groot risicoland als het gaat om gele koorts. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zonder vaccinaties op reis te gaan, maar dat risico wilden we niet nemen. Plus, als je ziek wordt en je hebt de aanbevolen vaccinaties niet gehaald, kun je gedonder met je verzekering krijgen. Je gaat immers dan zelf – op eigen risico – onveilig op vakantie. Onze Afrika droom gaat dus voorlopig op een lager pitje, zolang mijn vriend die medicatie slikt zal een reis naar een gele koorts land niet mogelijk zijn. Super jammer, ik had ontzettend graag naar Afrika gewild, maar het is niet anders.

OMBOEKEN

Gelukkig hadden wij bij onze reisorganisatie de mogelijkheid om de vakantie gratis om te boeken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, het is natuurlijk aan te raden om dit van te voren uit te zoeken indien je medicatie gebruikt. (Wij hebben ook weer wat geleerd, haha). Check dus – voor je een verre reis boekt – bij de GGD of je bepaalde vaccinaties wel of niet mag in combinatie met medicatie. Zij kunnen je uitsluitsel geven of doorverwijzen naar een specialist.

EN NU?

Simpel gezegd? BACK TO BALI! De keus voor ons was makkelijk, Azië is warm, tropisch en veelal veilig voor ons beiden.Hoewel we eerst nog twijfelden over Sri Lanka of Thailand, kozen we toch weer voor Bali. Het vasteland van Thailand hebben we al eens gezien én Sri Lanka willen we graag eens bezoeken al daar iets meer tijd voor is. Bali is een relatief klein eiland dus alle bezienswaardigheden zijn dichterbij dan op het vaste land. Er is nog zoveel dat we willen zien op Bali, we hebben er zo veel zin in!

 

 

2 Reacties

  1. 5 oktober 2017 / 09:31

    Hè wat jammer, wel een goede tip om dit inderdaad voorafgaand te checken. Dit heb ik eerlijk gezegd zelf ook nog nooit gedaan! Al is Bali ook fantastisch!!

  2. 5 oktober 2017 / 19:30

    Balen zeg! Zeker als je je al hebt verheugd op zoiets. Maaaar, Bali lijkt me ook heel tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.