INDONESIA DAY 5 & 6 – 8 UUR MET DE TREIN & BOROBUDUR 


Dag 5 en 6 van onze reis alweer, het tijdsbesef is weg. Ik weet gewoon niet meer hoelaat het is en welke dag het is, ik leef echt met de minuut, een goed teken toch?

Op dag 5 laten we west Java achter ons en vertrekken we per trein van Bandung naar Yogyakarta, in centraal Java. Dit is een treinreis van maar liefst 8(!) uur.

Hoewel ik een raamplaats had viel er weinig te zien. De ramen waren gestickerd waardoor je er amper nog doorheen kon kijken, echt mega jammer. Ik verkaste dus regelmatig naar de gang.

Want we rijden door de prachtige bergen, rijstvelden en plantages van Java. Het is echt zo mooi.

De volgende dag ging om 5:15 de wekker. Zo vroeg hadden we het nog niet gehad, vandaag stond de Borobudur op het programma. Dit is een heilige tempel in centraal Java.

De tempel is de grootste tempel van heel Indonesie. Met 100 treden bereik je de top van de tempel, dit geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. 


Na de tempel bezoeken we nog een klein dorpje, een desa, in de buurt van Yogyakarta. Het dorpje bevindt zich tussen de rijstvelden, prachtig! (Hoe vaak heb ik dat woord intussen al wel niet gezegd?)


In de middag waren we eindelijk eens vóór de zon onderging terug bij het hotel. Eindelijk eventjes relaxen en zwemmen in het zonnetje, het is hier zo mega benauwd.
Ik zit trouwens onder de muggenbulten terwijl ik wel de hele dag door mezelf mega goed insmeer met Deet (50%). Aangezien ik geen zin heb in Dengue – knokkelkoorts (dodelijk) – heb ik de vraag of iemand toevallig de gouden tip heeft? Let me know!

Morgen gaan we fietsen door de rijstvelden en bezoeken we daarna nog een tempel, de dag erna hebben we weer een reisdag. Op naar oost Java!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.